Ödül, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak tarafından firmanın Hendek Fabrika Müdürü Aykut Göcekli’ye verildi. Ak Pres Otomotiv A.Ş Hendek Fabrika Müdürü Aykut Göcekli, 1990 yılında İstanbul’da kurulan firmalarının, örnek yan sanayi kuruluşu olma hedefi ile çıktıkları yolda sağlam adımlarla ilerlediklerini ve bugün Türkiye’nin ikinci büyük 500 sanayi kuruluşundan biri haline geldiklerini söyledi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ
Ak Pres Otomotiv A.Ş olarak 2008 yılında faaliyete geçirdikleri Sakarya Hendek 2. OSB’deki tesislerinde 500 kişilik istihdam sağladıklarını vurgulayan Göcekli, “Küçükoğlu Holding Kuruluşu olan Ak Pres Otomotiv A.Ş Hendek Fabrikamızı yüksek teknoloji ile donattık. Ayrıca geçtiğimiz yıl Kataforez Boya Hattını da devreye alarak, tüm proseslerini kendi içinde yapabilen entegre bir tesis durumuna geldik. Otomotiv sektöründe inovatif çalışmaları ile dikkat çeken ve lider yan sanayi olma hedefi ile hareket eden firmamızda OEM’lere; Şasi parçaları, gövde parçaları, motor aksamları ve çeki demirleri üretiyoruz” dedi.

HEDEF İLK 500
Küçükoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu ise holding şirketlerinin 33 yıllık üretim kültürüne sahip olduğunu söyledi. Toksan Otomotiv A.Ş., Ak Pres Otomotiv A.Ş., Ak Teknik Kalıp İmalat A.Ş., Ak Automotive D.O.O  ile Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Slovenya’daki fabrikalarında, dünyanın otomotiv devlerine orijinal parça ve kalıp ürettiklerini söyleyen Oğuzhan Küçükoğlu şunları söyledi; “Holdingimizin, 2025 Stratejik Planı doğrultusunda üretim ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2025 yılı vizyonumuz; sanayi, perakende, sigorta, yapı ve bilişim sektörlerinde 2,5 milyar TL ciro elde ederek, küresel çapta üreten bir holding olmaktır. Bu hedefe doğru güçlü adımlar atarak ilerliyoruz. Ak Pres firmamızın ülkemizin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alması bizi memnun etti. Yeni hedefimiz ilk 500 firma arasında yerimiz almak olacak. SATSO’nun verdiği ödül bizim için çok değerli oldu. SATSO Başkanımız Sayın Akgün Altuğ beye, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıkloğlu’nun da katıldığı bir törende bizleri onurlandırdıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Aldığımız bu anlamlı ödül, yeni hedeflerimiz konusunda bize olumlu yönde katkı yapacak.”

Editör: Haber Merkezi