AK Parti İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle dün Erenler Payidar Bahçe'de basın açıklaması yaptı. Programa İl Başkanı Yunus Tever, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, il ve ilçe kadın teşkilat üyeleri katıldı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan basın açıklamasında özetle şunları kaydetti; “Bizim 8 Mart’ta vereceğimiz en büyük mesaj, Büyük Türkiye hedefimizi kadın erkek omuz omuza gerçekleştireceğimizdir.

2002’de Genel Başkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafında Hakkâri’de ilan edilen ilk seçim beyannamemizde kadına yönelik şiddetle ve kadın yoksulluğuyla mücadele edeceğimizi topluma beyan ettik. Her seçimde de buna yeni hedefler ekledik. Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırmasına ilişkin düzenlemeler, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde yapılmıştır. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır.”

KARARLILIK VURGUSU
Açıklamasında AK Parti döneminde kadına yönelik yapılan hizmet ve çıkarılan yasalara ilişkin detaylı bilgiler veren Turan şöyle devam etti; “Kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Kadına yönelik şiddet, tek bir kanun ile tek bir metinle bir kalemde bitecek, sonuç alınacak konular değildir. Ama şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’da yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık. Çalışmaları devam eden yeni düzenlemeyle de kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenliyor ve kadına yönelik şiddetin cezalarını artırıyoruz. Son olarak, biz AK Parti olarak büyük ve güçlü Türkiye idealimiz için çalışıyoruz. Kadın-erkek omuz omuza Büyük Türkiye’yi inşa edeceğimize inancımız tamdır.”

Editör: Haber Merkezi