AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak'ın Sakarya Memur-Sen Şubesi ziyaretine ilçe yönetim kurulu üyeleri kadın kolları başkanı Fatma Varol ve yönetimi katıldı Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali’den sendika çalışmaları hakkında bilgi alan  İlçe Başkanı Mustafa Ak, Memur-Sen ziyareti sırasında Türkiye gündeminde olan yeni anayasa çalışmalar ve referandum süreci hakkında bilgi verdi.

2023 HEDEFLERİ
Mevcut anayasanın hızlı ve etkin bir çözüm olmadığını yeni anayasa ile her kurumun daha hızlı ve daha işlevsel hale geleceğini vurgulayan Ak, “Yeni anayasa taslağında yer alan maddelerin halkımıza doğru şekilde anlatılmasının gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemiz için şart olduğunu 2023 hedeflerine Türkiye'nin ulaşmasında ülkemizin önünü açacağını ve alınacak kararların hızlı bir şekilde hayata geçmesini sağlayacaktır” dedi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Ak, cumhurbaşkanlığı sistemindeki seçim ile ilgili de bilgi verdi; “Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizde sıyası istikrarı sağlamanın yanında demokrasimizin de ileri demokrasiler seviyesine çıkmasına katkı sağlayacaktır cumhurbaşkanlığı seçiminin iki tur olarak yapılacağını vurgulayan Ak Bu seçimde geçerli oyların salt çoğunluğu aranacak ikinci tura en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan cumhurbaşkanı seçilecektir bu sistemde bir kişi en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir” dedi.

AÇIK VE ŞEFFAT
Ak, “Yeni anayasadaki cumhurbaşkanlığı sisteminin açık ve şeffaf  bir sistem olduğunu vurgulayan Ak bu sistem sayesinde her kurum kolayca denetlenebilecektir Türkiye'nin büyümesini gelişmesini 2023 hedeflerine ulaşmasını istemeyenler bu sistemin hayata geçmemesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Halkımız cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemize kazandıracaklarının farkındadır. Teşkilatlarımızın yapacağı çalışmalarla birlikte Sakarya'da referandum sürecinde halkımızın yüzde 75’in üzerinde  oy oranı ile referanduma destek vereceğini ümit ediyoruz. Gelecek, yarınlarımız için millet olarak ülke olarak cumhurbaşkanlığı sistemine destek vermemiz gerekmektedir” dedi

ANAYASA TASLAĞI 
Memur-Sen Sakarya Şubesini İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali “Cumhurbaşkanlığı sistemi yeni anayasa taslağı ve referandum süreci ile ilgili olarak ülkemizin ihtiyacı olan bu sistem ve anayasa değişikliğini destekliyoruz halkımızın  birlik bütünlük içinde referandumda cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa değişikliğine evet diyeceğini düşünüyorum” ded. Öksüzali, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi