Sakarya Ahde Vefa Grubu Başkanı İmdat Taşkın ve grup üyelerinin kurum ziyaretleri sürüyor. Ahde Vefa Grubu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sungur Mehmet Yeni’yi ziyaret etti. Ziyarette konuklarıyla yakından ilgilenen Daire Başkanı Yeni, yapılan çalışmalar ve SEKAY Projesi hakkında bilgi verdi.

PROJELERİ ANLATTI
Büyükşehir Belediyesi Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi (SEKAY) projesi ile işlenen evsel atıklar hakkında bilgi veren Daire Başkan Yeni, SEKAY'a gelen evsel katı atıkların, toplama alanında kabul edildikten sonra otomatik Ön Ayrıştırma Tesisi'nde tasnif edildiğini, kağıt, cam, plastik ve metaller ayrıştırılarak Geri Dönüşüm Tesisi'nde ekonomiye kazandırıldığını, biyobozunur atıklardan da biyogaz elde edilerek elektrik ve ısı enerjisini üretildiğini anlattı.

İSTİHDAM VE ÇEVREYE KATKI
Başkanı Yeni ayrıca, SEKAY Projesi ile Kocaali, Kaynarca ve Karasu sınırlarından geçen Melen İsale Hattı üzerindeki 3 bin hektarlık alanda 2 milyonu aşkın bitkinin toprakla buluşturulduğu şifa merkezi olan Botanik Vadisi’nin ekonomiye, istihdama ve çevreye sağladığı katkıları üzerine detaylı sunum yaptı.

DESTEK VERMEYE DEVAM
Sakarya’nın kendi enerjisini üretmeye başlamasından memnuniyet duyduklarını belirten Ahde Vefa Grubu Başkanı İmdat Taşkın da, Başkan Yeni’ye sunumu için teşekkür ederek, “İlimizden ekonomiye böyle bir katkı sağlanması ve ayrıca çevreci projelerin faaliyette olmazı bizleri çok mutlu etti. Şehrimize katkı sağlayan tüm çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi