Sakarya Ahde Vefa Grubu üyeleri Adapazarı Maltepe Park’ta kahvaltıda buluştu. Buluşmaya grup üyesi işadamı Bedrettin Yaylalı ev sahipliği yaparken, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcıları Orhan Karakurt, Semih Akgün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü Erhan Çavuş, Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca ve Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık konuk olarak katıldı.

Buluşmaya ev sahipliği yapan Bedrettin Yaylalı, konuklar ve grup üyelerine teşekkür eden Sakarya Ahde Vefa Grubu Başkanı Kenan Karaca, “Sakarya için bir araya gelerek ortak hareket etme adına yeni döne çalışmalarına başladık. Uzun bir aradan sonra davetimizi kırmayarak bizlerle bir araya gelen konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Sakarya için neler yapabiliriz gündemiyle gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız sürecek. Şehrimizde yapılan çalışmalara, eğitim, spor, sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler, çalışmalar ve projelere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, ilçede yapılan genel çalışmaları ve mahallelerdeki güzelleştirme çalışmaları hakkında grup üyelerini bilgilendirdi. Daha sonra konuşan Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, bir süre önce başlatılan ve il genelinde gençlere yönelik başarıyla yürütülen ‘Geçmişe İz Geleceğe Biz’ projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’da pandemi sürecinde yapılan çalışmalar, yeni dönemde düzenlenmesi planlanan spor ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca’da şehrin ticareti yaşantısı ve yapılan çalışmaları anlatırken, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, şehirdeki istihdam oranları, kayıt dışılığın önüne geçilmesi konularında, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya’da, istihdama yapılan katkılar, işveren ve iş arayanlara yönelik verilen destekler hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca Sakarya Ahde Vefa Grubunun yurt içi ve dışında yapılması planlanan gezi programları da görüşülerek karara bağlandı.

Editör: Haber Merkezi