BABAOĞLU GÜNDEME DEĞİNDİ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen meclis toplantısına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlık etti. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı öncesinde Başkan Babaoğlu, Malatya’da meydana gelen deprem ve Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlama nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı. Başkan Babaoğlu Ağustos ayının zafer ayı olduğuna vurgu yaparak önemli günler hakkında değerlendirmeler yaptı. Gündemin 1, 2 ve 3. Maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. 

----


GÜNDEM MADDELERİ 
Gündemin 4. Maddesi olan mülkiyeti Belediyemize ait bazı taşınmazların satılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarımsal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan ortak komisyon raporunun görüşülmesi sırasında meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Başkan Babaoğlu, “Mahallelerimizden yer satış talepleri gelmeye başladı. Gelin hep birlikte çalışma yapalım dedik. Belediye hizmet alanları şartıyla, tarlaların içinde ayrı bir parsel var. Vatandaşın kullandığı arsalar var. Arkadaşlarımız bizzat yerinde mahalle mahalle tespit yaptı. Hangi halde, kim kullanıyor kayıtlara aldık. Bunları değerlendirmek istiyoruz. Yasalara uygun şeffaf bir şekilde ihale edilerek satışı gerçekleşecek. Geçmişten ders alarak yanlış yapmadan adil ve adaletli bir şekilde işlem yapacağız, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu yerleri zaten kullananlar olabilir” dedi. 

----


HAYIRLI OLSUN 
Konuşmaların ardından gündemin 4.maddesi ardından 5.madde oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 6. Maddesi oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin 7.maddesi olan Hendek Belediye Meclisinin 06.10.2011 tarih ve 44 nolu 3 katlı yapılarda da asansör yapma zorunluluğu kararının proje müellifleri ve vatandaşlarımızın imzalı taleplerine istinaden iptalinin görüşülmesi üzerine Başkan Babaoğlu Meclisi bilgilendirdi. Babaoğlu, “Bu madde kanuna aykırı bir şekilde alınmış olan meclis kararının iptal edilmesini içeriyor. Mantıken baktığımızda 3 katlı binada asansör olması kadar doğal bir şey yok. Ancak bunu bir meclis kararı ile zorunlu kılamazsınız. Geçmiş dönemde kanuna aykırı bir şekilde alınmış bu kararı düzeltiyoruz” dedi. Açıklamaların ardından 7.madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 8 ve 9’ncu maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, Başkan Babaoğlu alınan kararların hayırlı olmasını diledi. 

Editör: Haber Merkezi