Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde temaslarda bulundu. Vali Ahmet Hamdi Nayir’i bina önünde karşılayan İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, ziyaretten onur duyduklarını ifade ederek teşekkür etti.

ACI TECRÜBE
AFAD İl Müdürlüğünün çalışmaları, faaliyetleri ve tatbikatlara dair İl Müdürü Kaşkaş’tan brifing alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, büyük acılar yaşadığımız genel afetlerden sonra milletimizde ciddi anlamda bilinçlenme arzusu oluşurken, afet gönüllülerinin sayısında artış meydana geldiğini ifade ederek, “Bu acılar sonrası hem merkezi yönetimler hem de yerel yönetimler daha fazla araç ve gerece sahip olma ihtiyacı hissetti. Sakaryamız da özellikle 1999 yılındaki deprem ile acı bir tecrübe yaşadı. Zaman geçtikçe bunlar unutulmaya başlanıyor, zaman geçtikçe bir daha başımıza gelmeyecek gibi düşünülüyor, ancak durum sanıldığı kadar basit değil.”

HALKIN DESTEĞİ
“Bu tür genel afet durumlarında bizim halk desteğini almamız şart. Onların da içerisinde bulunduğu bir yapıyı oluşturup birlikte hareket edebilme kabiliyetine sahip olmalıyız. Özellikle alınacak tedbirler konusunda evini inşa ederken, evin içindeki eşyayı yerleştirirken bile afete karşı halkımızın bilinçlenmesini sağlamak gerekmektedir.

“HER KONUDA BİLİNÇLİ OLMALIYIZ”
Dünya genelinde söylendiği üzere afetteki ilk 3 gün çok riskli ve önemli bir dönemdir. Vatandaş ilk 3 gün kendi tedbirlerini alıp geliştirmeli, kendi afet çantasını hazırlayıp ondan istifade etmeye çalışmalıdır. Özellikle genel afetlerde devletin ulaşmasını ve yardımını beklerken bizim de birçok şeyi başarabilmemiz lazım. Devletin aynı anda her yere ulaşmasının çok zor olduğunu bilmeliyiz.
Büyük depremler görmüş, büyük felaketler görmüş bir yer olarak bizler de bu konuda özellikle merkezi bir konumda olmamız gerektiğine inanıyoruz. İlimizin deprem tarihini incelediğimizde ilginç detaylara da rastlayabiliyoruz. Depremler oldu ve bitti gözüyle bakmadan, tekrarlama ihtimalini de düşünerek çalışmalarımızı ona göre şekillendirebilmeliyiz” dedi.

Hizmet binasındaki birimleri gezerek personele kolay gelsin temennisinde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir,  AFAD İl Müdürü Kaşkaş ve tüm teşkilat çalışanlarına başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi