51 KİŞİLİK TÜRK EKİBİ
Afrika’nın güneydoğusunu vuran tropik kasırga sonrasında Türkiye, afetzedeleri kurtarmak ve tedavi etmek için harekete geçti. Aralarında AFAD’dan 23 arama kurtarma uzmanının bulunduğu 51 kişilik Türk ekibi, uçakla Ankara’dan Mozambik’e gitti.

AFAD Başkanlığı’nın talimatı ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden 6 Arama Kurtarma Personeli 1 araç ve 1 bot ile Mozambik ülkesine görevlendirildi.

Güneydoğu Afrika’da en az 437 kişinin ölümüne neden olan Idai Tropik Kasırgası’nın en fazla etkilediği ülke, Mozambik oldu. Türkiye, arama kurtarma, sağlık ve insani yardım amacıyla 51 kişilik Türk ekibini, AFAD koordinasyonunda Mozambik’e gönderiyor. 23 Kişilik AFAD Arama Kurtarma Ekibinin içinde yer aldığı Türk ekibi, binlerce insanın kurtarılmayı beklediği ülkeye doğru Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan yola çıktı.

Türk ekibi, AFAD’dan 23, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 6, Türk Kızılay’ından 2 ve AKUT’tan 20 olmak üzere kendine yeten 51 kişilik ekipten oluşuyor.

UÇAK YOLA ÇIKTI
AFAD Arama Kurtarma Ekipleri, tamamen sular altında kalan bölgelerde arama kurtarma yapabilmek için ‘suda arama kurtarma ekipmanlarını’ yanında götürüyor. AFAD Ekibi, bölgede 8 Arama Kurtarma Botu, 2 takım dalış ekipmanı ve 8x8 Amfibik Arama Kurtarma Aracı’na ek olarak Orta Tonaj Arama Kurtarma Aracı ile görev yapacak. 51 kişilik ekibi Mozambik’e götürecek olan Genelkurmay Başkanlığı’na ait A 400 Tipi uçağı sağlık malzemeleri ile yola çıktı. 

Editör: Haber Merkezi