Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje kapsamında Türkiye, İspanya, Estonya, Yunanistan, Romanya'nın ortaklığıyla gençlerin afet ve acil durumlara hazır hale gelmesi için Sapanca'daki İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'de 8 günlük eğitim programı düzenlendi. Projesi kapsamında 35 yabancı öğrenci, eğitim ve tatbikattan geçirilerek olası afet durumlarda göreve hazır hale geliyor.

Deprem gibi doğal afetlerin zararlarının en aza indirgenmesi hedeflenen projeyle gençlerin acil müdahale ve ilk yardım konularında üst düzey bilgilere sahip olmaları ve bunları diğer bireylere aktarmaları da hedefleniyor.

"Bizim oradaki AFAD gönüllümüz olacaklar"
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş,  Avrupa Sivil Koruma Programının Türkiye ayağının, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) oluğunu söyledi.

Bu kapsamda farklı ülkelerle iş birliği geliştirmek için Erasmus programı çerçevesinde Müdürlük olarak bunun alt başlığı olan Gençlik Değişimi projesini hazırladıklarını belirten Kaşkaş, "Projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul gördü ve desteklendi. Dolayısıyla bunu uygulamak için 4 ülkede bu işle ilgilenen kuruluşlarla diyaloğa geçtik ve İspanya, Romanya, Yunanistan ve Estonya ve Türkiye'den 7'şer kişi olmak üzere toplam 35 kişiyi bu kapsamda Sakarya AFAD olarak ilimize getirdik." diye konuştu.