Müftü İhsan Açık, yaz Kur’an kurslarında çocuklara verilen dini eğitimin haricinde başta doğal afetler olmak üzere sosyal hayatta karşılaşabilecekleri zararlardan korunmak için bilmeleri gerekenleri çocuk yaşta vermenin sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetiştirmede büyük önem taşıdığını söyledi.

Camileri sadece namaz kılma yeri olarak görmemek gerektiğini de ifade eden Açık, “Bugün burada AFAD’ın desteği ile çocuklarımıza doğal afetlerden korunma yolları ile ilgili hem eğitim hem de bilgilendirme yapılıyor. Bu eğitimin bizzat AFAD müdürümüz tarafından çocuklarımıza veriliyor olmasını da önemsiyoruz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

BİLGİLİ VE EĞİTİMLİ
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş da doğal afetler konusunda büyük küçük herkesin bilgi sahibi ve eğitimli olması gerektiğini belirterek, bu konuda AFAD olarak yaptıkları çalışmaların haricinde bilinçli ve sağlıklı bir toplum için ailelere de büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Abdülhamit Cami İmamı Abdülhakim Karael ise şunları söyledi; “Bu hafta ise AFAD Sakarya İl müdürümüzün bizzat katıldığı programda Abdülhamit, Yıldız ve Yeşil camii yaz Kur’an kursuna gelen yaklaşık 150 çocuğumuz deprem ve acil durumlarda ne yapılması ve nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi. Eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz sağlık, kan ve organ bağışı, çevre ve orman bilinci gibi konularda önümüzdeki günlerde de devam edecek.”

Editör: Haber Merkezi