Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ve Adalet Kalkınma Partisi Sakarya İl Başkan Yrd.  Av. Sezai Akyol ile beraberindeki heyetin katıldığı görüşmede gündemde olan yerler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ
Göreve geldiği günden bugüne dek adliye binasının yetersizliğini ifade eden Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan artık bu sıkıntının görülmüş olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, "Vatandaşlarımızın, tüm hakim, savcı ve avukatlarımızın aynı zamanda adliye personelimizin senelerdir süregelen sıkıntılarının çözümü noktasında atılan adımları memnuniyetle karşılıyor ve konuya duyarlılıkla yaklaşan tüm idarecilerimize ve siyasetçilerimize şahsınız nezdinde teşekkür ediyorum." dedi.

50 YIL SONRASINI DÜŞÜNMELİYİZ
1999 depreminin ardından resmi daireler kampusu içine taşınan adliye binasının aradan geçen bu 15 yıl içinde talebi karşılama noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Başkan Kazan yeni yapılacak adliye binasında bir 15 yıl sonrasında tekrar tekrar aynı sıkıntıların yaşanmaması için doğru planlama yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Kazan, “Bu günü değil, 50 yıl sonrasını düşünmeliyiz. Daha önce pek çok defa dile getirdiğimiz gibi yeni adliye binası için en uygun yerin, Donatım mevkiinde Bölge Adliye Binası yanında yer alan 130 dönümlük yer olduğunu düşünüyoruz. Hem büyüklük açısından hem de Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Adliyesi ve Bölge Adliye Binası ile birlikte planlanması durumunda merkezi bir adli kampus olabilecek nitelikte bir alan” diye konuştu.

KISA SÜRE İÇİNDE
AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, adliye sarayı gibi tüm şehri ilgilendiren bir konuda her türlü görüşü değerlendireceklerini ifade ederek kısa süre içinde konunun çözümlenmesine yönelik adımlar atılacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi