Başkan Adem Sarı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Basın Mensuplarımız, Modern ve çağdaş toplumların ifade özgürlüğü ve haber alma kaynağı; bağımsız, duyarlı ve etkin bir şekilde çalışan yazılı ve görsel basındır. Büyük bir özveriyle çalışan basınımızın isimsiz kahramanları da meslek ilkeleri, ahlaki değerleri ve sorumlu yayıncılık bilinci sayesinde toplumumuzun aydınlanmasını sağlar.
Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmekte,  toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme sahip olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de, özgür bir basına ihtiyaç vardır.
Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan tüm Basın kuruluşlarının ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını yürekten kutlarım”

Editör: Haber Merkezi