Açılan stantlarda el emeği göz nuru eserler sergilenirken Başkan Mutlu Işıksu, “Menekşe Sanat Sokağımızda Milli Eğitim, Halk Eğitim ve Kadın Kooperatifleri ile iş birliği yaptık ve çok güzel eserleri hanımefendilerle buluşturuyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

Adapazarı Belediyesi, şehrin sosyal yaşamına değer katan çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Çark Caddesi’ne bağlanan sokaklardan biri olan Menekşe Sokak, Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla bir sanat sokağına dönüştürüldü.

Işıksu: Adapazarı Sanatla Güzel

Menekşe Sanat Sokağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, “Mahallemi Güzelleştiriyorum projemizle şehrin kalbi Adapazarı’mızın cadde ve sokaklarının adeta çehresini değiştiriyoruz. Bu sokaklarımızdan biri de Menekşe Sokağımız oldu. Güzel bir çalışma Menekşe Sanat Sokağı olarak neticelendi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz ve Kadın Kooperatiflerimizle iş birliği yaparak her Salı ve Cumartesi açılan stantlarda 14 farklı alanda el emeği göz nuru eserleri hanımefendilerle buluşturuyoruz. Hayırlı olmasını diliyoruz. Adapazarı, sanatla güzel.” ifadelerini kullandı.

Bakırtaş’tan Başkan Işıksu’ya Teşekkür

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş yaptığı açıklamada, Menekşe Sanat Sokağı ve yapılan çalışmalar için Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti. Kursların tanıtılması ve yaygınlaştırılması, üretilen ürünlerin tanıtımı ve yerel ekonomiye katkı sağlanması adına önemli bir adım atıldığını belirten Bakırtaş, “Mutlu Başkanımız eğitim camiamızın her zaman yanında. Menekşe Sanat Sokağı, kadın girişimciliğinin daha da artırılması ve döngüsel ekonomiye destek olunma adına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Kadın Çalışmalarına Verilen Değer

Ada Yerel Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Lüleci, Menekşe Sanat Sokağı’nın kadınların ürettikleri ürünleri vatandaşlarla buluşturması ve kadın girişimciliğine önemli katkılar sağlanması noktasında önemli bir merkez olduğuna dikkat çekerek Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti. Lüleci, “Kadın çalışmalarına verilen değer bizim için çok kıymetliydi. Kadın kooperatifleri olarak Mutlu Işıksu Başkanımızın desteğiyle el emeği göz nuru ürünlerimizi ilgilileri ile buluşturmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Mutlu Başkanımıza çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi