5393 sayılı Belediye Kanunu’na istinaden 2021 Mali Yılı Gelir Tarifesinin oylanmasını içeren tek gündemle toplanan mecliste konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “İstişarelerle birlikte Adapazarı’mızın sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alarak yapılan bu çalışma için komisyonumuza, meclisimize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HASSAS BİR ÇALIŞMA 
Adapazarı Belediyesi Eylül ayı meclisinin ikinci oturumu, salgın önlemleri alınarak Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Mutlu Işıksu başkanlığında, tek maddelik gündemle toplanan mecliste konuşan AK Partili Meclis Üyesi Evren Çakırsoy ve MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr, koronavirüs salgınının da göz önüne alınarak hassas bir çalışma gerçekleştirildiğini aktardı. Adapazarı Belediyesi’nin ve vatandaşların ekonomik durumlarının da düşünüldüğünü belirten Çakırsoy ve İr, çalışmalar için Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve personele teşekkür etti.

TEK MADDE OYBİRLİĞİ İLE 
Gündemin tek maddesi olan “Adapazarı Belediye Meclisi’nin 02/09/2020 tarih 8/67 sayılı kararı ile incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 96 ve 97.nci maddeleri ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 59. ve 83.ncü maddelerine istinaden 2021 Mali Yılı Gelir Tarifesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun yaptığı inceleme neticesinde; Adapazarı Belediyesi 2021 Yılı Gelir Tarifesi şehrimizin sosyal ve ekonomik farklılıkları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmiş olup, 2021 Mali Yılı Gelir Tarifesinin Komisyon Raporu ekindeki şekliyle KABULÜ ile ilgili 08/09/2020 tarihli Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.” oylanarak Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edildi. 

BAŞKAN IŞIKSU'DAN TEŞEKKÜR
Başkan Mutlu Işıksu, “İstişarelerle birlikte Adapazarı’mızın sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alarak yapılan bu çalışma için komisyonumuza, meclisimize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek bir sonraki meclis toplantısının 5 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirileceğini duyurdu ve meclis oturumunu kapattı. 
 

Editör: Haber Merkezi