12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündem dışı söz alan MHP’li meclis üyesi Erhan Acar, Şeker Fabrikası ile Karaman Bölgesinde bulunan Arıtma Tesisinden çıkan kokunun çevreye verdiği rahatsızlığı dile getirerek çözüm bulunmasını istedi. Başkan Dişli, “Şeker Fabrikası’nın çevreye zarar vermemek için planlama çalışmaları olduğunu biliyorum. Karaman  Arıtma Tesislerindeki koku sorununun ortadan kalkması için SASKİ’nin 10 bin TL’lik yatırım programı var” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmaları nedeniyle sürücülerin ve yayaların zaman zaman sıkıntı yaşadığını kaydeden Başkan Dişli, “Belki geçici sıkıntılar yaşanabilir ama bu bölgedeki çalışmalar normal standartlardadır. 7 metre olması gerekiyor, çalışmalar bittiğinde Cumhuriyet Mahallemiz çok güzel olacak” dedi.

MÜTEAHHİTLER
MHP’li Meclis Üyesi Erkal Etçioğlu, yerel gazetelerde çıkan Müteahhitler Birliği’nin Kentsel Dönüşümle ilgili beyanatlarına açıklık getirilmesini istedi. Başkan Dişli, Müteahhitler Birliği’yle kesin bir görüşmemiz olmadı sadece bizim bölgesel olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımız var ancak sıkıntılı bir süreç; hak sahipleriyle anlaşmak uzun bir süreç” dedi.

CAMİLİ KOMİSYONDA
12 gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk madde olan Camili Mahallesi’ne “15 Temmuz Gaziler Mahallesi” isminin verilmesi ile ilgili gelen madde yeniden görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna sevk edildi.

YENİ MECLİS ÜYESİ
Adapazarı Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Mahmut Arslan’ın Ekim ayında vefat etmesi nedeniyle yerine gelen Yasemin Arın ilk meclis toplantısına katıldı. Hukuk Komisyonu Üyeliğine Ali Kasım Aksoy, Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine ise asil üye seçimi yapılarak Hakan Candemir getirildi.

ARSLAN ANILDI
Başkan Dişli, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Mahmut Arslan’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Hizmet için her türlü fedakârlığı yapmış çok değerli bir büyüğümüzdü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi