EBS Şube Başkanı Murat Mengen tarafından yapılan açıklamada, “Keyfiyet değil adalet istiyoruz” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bugün bir öğretmen arkadaşımızın, adeta bir ev eşyasının beğenmediğimiz yerini değiştirir gibi duygusuzca, neler hissedebileceği, psikolojisinin nasıl etkilenebileceği hesap edilmeksizin keyfi bir kararla sınıfından, öğrencilerinden ve okulundan kopartılarak rızası dışında başka bir okula gönderilmesinin üzerinden tam bir hafta geçti.”

YANLIŞ ALGI
Bu süre zarfında gördük ki; mülki amirler ile kurum amirleri, verdikleri kararın yanlış olduğunu görmüş olmalarına rağmen, sırf onların tabulaşmış makamları ve konumları gereği yanlışı düzeltmeyi, geri adım atmak; yanlış da ısrarcı olmayı ise biz güçlüyüz mesajı vermek olarak algılamışlardır. Bizler yine bu süre zarfında, öğretmenlerin huzur ve mutluluğu adına kurulan cümlelerin, salonlarda yapılan konuşmaların ve verilen sıcak fotoğrafların, aslında uygulama ve yönetim anlayışında var olmadığı gördük.”

“KEYFİYET DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ…”
“Artık bundan sonrası çıkmaz sokak… Bundan sonra eğitim adına, başarı adına söylenecek her cümle samimiyetten uzak, inandırıcı olmaktan öte olacaktır… Bundan sonra makamlar, mevkiler ve apoletler güvenden ziyade ben yaptım oldu ile hatırlanacak, verilen gülücük dolu fotoğraflar, sahte kabul edilecektir... Bundan sonrası için, artık söz bitmiştir… Öğretmenimizin mağduriyetini gidermek, Hakkını ve hukukunu korumak için hukuki süreci başlatmış olacağız.”

“BAKANLIK UYUMA, ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIK”
“Bizler, yanlışı son bir kez daha ortaya koymak için toplandık. İsteğimiz bir an önce bu yanlıştan dönülmesidir. Sakarya’mızın her iki eğitim çalışanından birinin üyesi olduğu Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi olarak bizler görevimizin ilk etabını yerine getirmenin vicdani huzuru içinde, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı sorumluluğumuzun bilinci içinde hareket ettik. Bundan sonra da bu bilinç üzere, üstümüze düşen hiçbir sorumluluktan kaçınmayacağımızın, üyelerimizin hakkını ve hukukunu her platformda korumaktan ve dile getirmekten çekinmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.

Bugünün yeni bir milat olması, yeni ve temiz bir sayfa açılması temennisiyle Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlar, saygılarımı sunarım. Keyfi uygulama, vicdana sığmıyor.”

Editör: Haber Merkezi