Hüznün ve sevincin birlikte harmanlandığı gecede Hakim-Savcı ve Avukatlar ordusunun bir meslektaştan öte yardımlaşma, ve paylaşmanın yanı sıra oluşturdukları aile yapısı hafızalara kazındı. 

Hendek'te bulunan bölge adliyesinde görev yapan Hakim İbrahim Ayrancıoğlu Kayseri ili Develi ilçesine, Hakim Berkin Osman Altuok Çorum ili Sungurlu ilçesine, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özyürek Kütahya, Cumhuriyet Savcısı M.Fatih Kahraman Kahramanmaraş, Cumhuriyet Savcısı Kadir Efe Erdoğan Hatay ve Cumhuriyet Savcısı Kutluhan Muhsin Kanmaz Uşak merkez adliyesine tayin oldular.  Yaklaşık 3 ila 4 yıl arasında görev yapan hakim ve savcılar HSK 2022 yaz kararnamesi ile ülkenin dört bir yanına tayin edildiler.  Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez tarafından organize edilen etkinlikle uğurlayan adalet elçilerine, gecenin anısına plaket takdim edildi.  

ULUDEREDE DUYGU YÜKLÜ TÖREN        
HSK’nın 2022 yaz kararnamesi ile tayinleri çıkan Hendek adliye personeli 2 hakim ve 4 Cumhuriyet savcısının tayin münasebeti ile  Hendek Belediyesi  Uludere Sosyal  tesislerinde düzenlenen uğurlama töreni duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu. Veda törenine Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’da katıldı. Babaoğlu yaptığı konuşmasında ; “ ataması yapılan hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar dilerken ilçemize verdikleri hizmetlerden ötürü şahsım ve ilçem adına saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunar kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek hakim Berkin Altunkaya’ya plaketini verdi. 

HELALLEŞME ALDILAR
İlçemizden ayrılacak olan hakim ve savcılarımız,Hendek Adliye  Personelinin tamamının hazır bulunduğu salonda birer konuşma yaparak helallik isterlerken kendileri de haklarını helal ettiklerini ifade ettiler.

İLK GÖZ AĞRIMIZ HENDEKTE GÜZEL DOSTLUKLAR EDİNDİK
Meslek arkadaşlarını uğurlayan hakim , savcı ve avukatlarımız Hendek adliyesinde idari kadro ve personelin bir devlet memurundan çok  bir aile yapısı içerisinde çalıştıklarını vurgulayarak , ilk görev yerleri olması hasebi ile ilçemizde biriktirdikleri anılardan örnekler anlattılar ve hepsinin ortak ifadesi  ( burada çok güzel dostlar kazandık, belki bugün buradan ayrılıyoruz her ayrılış yeni bir başlangıçtır bu nedenle gittiğimiz yeni yere yolu düşenler unutmasınlar ki orada bir kapısını çalabileceğiniz dostlarınız var) diyerek Hendek ilçesinde güzel dostlar edindiklerinin altını çizdiler.

HÜZÜN VE SEVİNÇ BİRLİKTE YAŞANDI 
İlk görev yerleri olan Hendek ilçesine geldiklerinde mesleğin acemisi olduklarını erinmeden, yüksünmeden ifade eden hakim ve savcılar, mesleğin inceliklerini burada öğrendiklerini ve kendilerinden kıdemli olan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özyürek’in kendilerine bir abi, bir kardeş, bir arkadaş daha da ötesinde bir öğretmen edası ile bilgi ve birikimini, tecrübesini kendileri ile paylaştığına vurgu yaparak  üzerlerinde büyük hakları olduğunu  ifade etmeleri  meslektaşları tarafından dakikalarca alkışlandı.  

BAŞSAVCI ERKAYA GECEYE RENK KATTI
Her bir konuşmacıya diğer bir meslektaşı tarafından hediyesinin verildiği geceye ilçemizde bir önceki dönem Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Sebahattin  Erkaya’nın programa görüntülü olarak katılıp meslektaşlarını tebrik etmesi ve yeni görev yerlerinin kendilerine hayırlı olmasını dileyerek başarılarının daim olmasını istediği konuşma geceye farklı bir anlam kattı. 
Konuşmaların ardından tüm katılımcılar gerek tek tek gerekse toplu halde fotoğraf karelerine girerek geceyi ölümsüzleştirdiler. Güzel başlayan gece toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

 
 

Editör: Haber Merkezi