BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Adapazarı Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında, Başkan Mutlu Işıksu, Kurban Bayramı’nın dördüncü günü basın temsilcileri ile yaptıkları buluşmada da söz ettiği seçim vaatleri arasında yer alan projelerde alınan mesafeyi ve hedeflenen çalışmaları meclis üyeleri ile paylaştı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızı hedefine hep birlikte ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı. 

----


TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Gündem dışı konuşma yapan AK Parti Meclis Üyesi Behlül Bayrak, İslam Ticaret Bankası’nın tarihi binasının Şehir Müzesi’ne dönüştürme çalışmaları ile Adapazarı’nda tarihin günler yaşandığını ifade etti. Bayrak, “1913 yılında bir grup Sakaryalı tarafından kurulan ve iş dünyasında çok önemli rolü olan İslam Ticaret Bankası’nın bugün müzeye dönüştürülmesi ile tarihi günler yaşıyoruz. Adapazarı Belediyemiz ve Başkanımız Mutlu Işıksu’nun misyonu ile geçmişimiz ile geleceğimizi bütünleştirerek tarihimize sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz.” diyerek Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti.

----


KIRSAL YAŞAM BÖLGESİ TALEBİ
İYİ Parti Meclis Üyesi Türker Ergül, “Dernekkırı bölgemiz şehrimize ve ülkemize gıda konusunda destek veren bir bölge ve toprağı ile Nil nehri toprakları ile eş değerde olan bir bölgemizdir.  Bu sebeple bu bölgede kırsal yaşam ilan edilmesini özellikle talep ediyorum. İmar planlarının zorunlu olması düşüncesine karşıyım. Bölge kırsal yerleşim olarak ilan edildiğinde vatandaşımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan çalışmasına devam edeceği düşüncesindeyim. İmar planı uygulamasının nüfus artışına sebep vereceğine inanıyorum.” diye konuştu.

----


CHP’Lİ AKBAY IŞIKSU’YU TEBRİK ETTİ
CHP Meclis Üyesi Haluk Akbay, Başkan Mutlu Işıksu’nun Bayramın dördüncü günü düzenlediği basın buluşmasında, belediye olarak bugüne yaptıkları ve yapacak olduğu projeler hakkında yapmış olduğu çalışmaları tebrik etti. Akbay, “Biz 31 Mart 2019’da yerel seçimleri sonucunda halkımız Adapazarı yönetimi için AK Parti’ye bu görevi tebliğ etmiştir. Diğer 3 siyasi partiye de katılımcı ve denetimci vererek bizi görevlendirmiştir. İlk toplantımızda Adapazarı halkının menfaatine olan tüm çalışmaları destekleyeceğimi ifade etmiştim. Bu hususlara devam ederek görevimi sürdürüyorum. Ancak bazı arkadaşlarımızın zaman zaman bizim yazılı ve sözlü soru önergelerimizden rahatsız olunduğunu görüyorum. Bu konuda onlardan da aynı hassasiyeti bekliyorum.” dedi.

----


TÖMEKÇE “KIRICI OLMAMAYA DİKKAT EDİYORUZ”
AK Parti Grup Sözcüsü Necdet Tömekçe, CHP Meclis Üyesi Haluk Akbay’a cevaben, “Sizin her türlü görüşünüz ve konuşmanız bizim için önemlidir. Hiçbir zaman kırıcı olmamaya çalışıyoruz. Komisyonlarda muhalefet partilerimiz tarafından bize yer verilmiyor diye serzenişler oluyor. Yalnız yasal olan bazı şeyler var. Komisyonlar üye sayısına göre belirleniyor.” dedi. Tömekçe ayrıca CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’in Başkan Mutlu Işıksu’nun yapmış olduğu çalışmalara verdiği destek için AK Parti Grubu adına CHP İl Başkanı Meclis Üyesi Akbay ve CHP yönetimine teşekkür etti.  

----


5 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ
5 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Aşırlar, Köprübaşı ve Poyrazlar Mahallelerinde bulunan mezarlıkların Büyükşehir Belediyesi'ne devri ile ADA Yaşam Marka Şehircilik Anonim Şirketi’nin kurulması için Belediye Başkanı ve belediye encümenine yetki verildi. Belediyenin görev ve hizmet alanlarını daha etkin ve verimli kullanması, ekonomik şartlarda sunması ve kaynak oluşturması amacıyla “ADA Yaşam Marka Şehircilik Anonim Şirketi” çalışmalarına başlayacak. Başkan Mutlu Işıksu, önemli çalışmalara imza atmak için gayret ettiklerini ifade ederek şirketin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi