Pandemi nedeniyle yolcu kotası kaldırılan otobüslerde tam yolcu taşımacılığı devam ederken, Hızlı Tren seferlerinin de devam ettiği toplu taşımada, Ada Treni'nin hizmet dışı bırakılmasına tepkiler artıyor. Ada Treni'nin seferlere ne zaman başlayacağını soran SASTOP, vatandaşların mağdur edildiğini belirterek, Sakarya Milletvekillerini göreve davet etti

GAR MÜDÜRÜ İLE İSTİŞARE

Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (SASTOP) adına, Ada Treni Komisyon Heyeti olarak SASTOP Moderatörü ve Eş Başkanı Avrupa Birliği Derneği (TURABDER) Sakarya Şube Başkanı Avukat Ü.Önder Döker, Toplumsal Dayanışma ve Kadın Gelişim Derneği (TKGD) Başkanı Hülya Lüleci ve Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar, TCDD Adapazarı Gar Müdürü Kadir Karaman’ı makamında ziyaret ederek istişarede bulundu.

'ADA TRENİ NEDEN KAPSAM DIŞI BIRAKILDI?'

SASTOP heyeti ziyarette, pandemi sürecinin yeni safhasında toplu taşıma araçlarında tedbirler kapsamında yolcu kotası kaldırılıp araç içi koltuk sayısı kadar yolcu taşınırken, Hızlı Tren de seferlerine devam ettiği halde, Ada Treni'nin neden aynı muameleyi görmediğini, hangi nedenle hizmet dışı bırakıldığını sordu.

Ada Treni'nin  yeniden seferlerinene zaman başlayacağını soran heyet, halkın maddi ve manevi mağduriyet yaşadığını ve bu yönde toplumasal bir tepki oluştuğunu ifade ederek mağduriyetin giderilmesini istedi.

GENEL MÜDÜRLÜĞÜN TALİMATI BEKLENİYOR

Adapazarı Gar Müdürü Kadir Karaman, "Bu konuda halkın maduriyetinin farkındayım. Ancak biz TCDD Genel Müdürlüğü'nden gelecek talimata göre hareket etmekteyiz. Ülkemizde halen Hızlı Tren hariç diğer trenler çalışmıyor. Adapazarı Gar Müdürlüğü olarak bize gelecek haberi bekliyoruz" dedi.

DETAYLI RAPOR TAKDİM EDİLDİ

SASTOP adına Eş Başkan Avukat Ü. Önder Döker, Adapazarı Gar Müdürü'ne "Biz sizi muhatap görüyor ve yetkili üst mercilere iletmeniz adına size dilekçe veriyoruz" dedi ve dilekçe ile ekinde, mevcut soruna açıklık getiren detaylı raporu takdim etti.

Ziyaret sonrası, konunu önemine dikkat çeken SASTOP Eş Başkanları, "Mağdur edilen halkımız adına buradan sesimizi duyurmak istiyoruz. Minübüsler, otobüsler, uçaklar, hızlı tren vb çalışıyor. Ucuz ve sağlıklı ulaşım neden sağlanmıyor? Ulaştırma Bakanlığı, TCDD ve Ulaşım Şirketi neden bu mağduriyete sessiz kalmakta? Bu sorunun giderilmesi için, konuya ele alması gereken bütün yetkili kurum ve kişilere sesleniyoruz. Ada Treni seferleri ivedilikle başlatılıp halkın mağduriyeti giderilmeli. Bu konuda Sakarya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, TCDD Genel Müdürlüğü ve tüm Sakarya Milletvekillerini göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi