Belediye Başkanı Işuksu, "Adapazarı Belediyesi olarak ihale süreçlerini şeffaf ve adil, olması gerektiği şekilde devam ettirip sonuçlandıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Adapazarı Belediyesi'nin eski hizmet binası, Hilmi Kayın İş Merkezi, eski SAKVA ve Halkbank binaları ile üçgen parsel olarak adlandırılan alanın yıkılmasıyla yapılacak olan Ada Hayat Projesinin uygulama ihalesi daha önce iki kere rekabet şartları oluşmadığı için iptal edilmişti. Bir kez daha iptal olan ihale için açıklamada bulunan Başkan Işıksu'nun ifadeleri ise şöyle;

 “Adapazarı Belediyesi olarak şehrimiz için çok önemli gördüğümüz bir proje var, Ada Hayat Projesi.

 Şehrin kalbinde tarihi dönüşüm projesi olarak nitelendirdiğimiz ve “Adapazarı’nda Hayat Var” sloganı ile hayata geçirmekte olduğumuz Ada Hayat Projesi, içerisinde yeni meydan, yeni müze, yeni akıllı otopark, yeni belediye binası, yeni çok amaçlı salon (tiyatro, nikah ve konferans), yeni çarşıyı içeriyor.

 Ada Hayat Projemizi yerinde kentsel dönüşüm projesi olarak kamuoyu ile paylaştık. İlmek ilmek, gece gündüz çalışarak projeyi hep birlikte hamdolsun bu aşamalara getirdik ve çok güzel geri dönüşler aldık. 

 Hak sahibi ortaklarımızla şehir tarihine geçecek yüzde yüze çok yakın bir mutabakat oranına ulaştık. Tahliye süreçlerini başlattık. Belediye Binamızı çok kısa bir süre içerisinde taşıdık ve çalışmaya başladık. Alandaki tüm yapılarda tahliyeler ilerledi ve tahliye süreçleri de tamamlanma aşamasına geldi.

 Şehrin tam kalbinde yer alan bir alanda böylesi bir mutabakata ulaşmanın, şeffaf, adaletli ve hakkaniyetli bir paylaşımla, esnafın desteğini alarak olabileceği bir gerçekti. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.

 Sağlanan mutabakat ve tamamlanma aşamasına gelen tahliye işlemleri, şehrimizin kalbi olarak nitelendirilen alanda bulunan yapılar için kentsel dönüşüm çalışmasının gerekliliğini gösteriyor. Bu gerekliliğin farkında olarak bizler de 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında, şeffaf bir şekilde ihale süreçlerini devam ettiriyoruz. İlk ihalemize 1 ortak girişim grubu katıldı ve komisyonumuz rekabet şartları oluşmadığı kararıyla ihaleyi sonlandırdı. Hızla çıktığımız ikinci ihalemizde 3 firma dosya aldı, iki firma katıldı ve komisyon evraklarda eksik olunca ihaleyi o şekilde neticelendirdi. 30 Eylül’de 3’üncü ihalemize çıktık ve firmalardan gelen ilave süre talepleriyle birlikte, hiçbir firma dosya teslim etmedi ve ihalemiz gerçekleştirilememiş oldu.

 Adapazarı Belediyesi olarak ihale süreçlerini şeffaf ve adil, olması gerektiği şekilde devam ettirip sonuçlandıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 Ada Hayat, şehrin projesidir. Kentsel dönüşümde bir mihenk taşı olduğuna inandığımız, her kesim tarafından beğeni kazanan ve çok sevdiğimiz Adapazarı’nın en kıymetli hazinesi denilmeye layık, çok önemli bir projedir.

 Adapazarı’nı çok seviyoruz, burası şehrin kalbidir, Adapazarı’nda hayat vardır derken boşuna konuşmuyoruz. Bizim istikametimiz, milletimizin istikametidir. Yüksek idealler, büyük hedefler koyduk ve gayretle yola çıktık. Bu yolda da asla yorulmadan, kimin ne dediğine takılmadan, ihtiyatı ve tedbiri elden bırakmadan, hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz.

 Kıymetli hemşehrilerimizin, Adapazarı’mızın yönetimini emanet ettiği bir belediye başkanı olarak tüm projelerimizin olduğu gibi Ada Hayat Projemizin de sonuna kadar arkasındayım. Ada Hayat, bizim şehrimizde inşaallah nesiller boyu anlatılacak yerinde kentsel dönüşüme örnek bir çalışma olacaktır.

 Projemiz ile ilgili heyecan ve kararlılığımız ilk günkü gibi devam etmektedir. Adapazarı’mızın hak ettiği bir proje olduğuna inandığımız Ada Hayat Projesi’ni hak sahibi ortaklarımızın sabırla beklediğini ve bize güvendiğini bilerek hızla hayata geçireceğimizin inancını çok daha kuvvetle taşıyoruz. İhale süreci tamamlanana ve inşaallah kanunlara uygun, en doğru şekilde projemizi başlatana kadar hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

 Bu kıymetli yolculukta beraber yürüdüğümüz çok kıymetli hak sahibi ortaklarımız başta olmak üzere, bizlere inanan, güvenini gösteren ve kalbi Adapazarı’mız için çarpan kıymetli hemşehrilerimizle Ada Hayat Projesi’nin açılışında hep birlikte olacağımızın altını çizerek ifade ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” 

Editör: Haber Merkezi