Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında ilk kazması 23 Ağustos'ta vurulan 106 yataklı Acil Durum Hastanesi bu sabah itibariyle hasta kabulüne başladı.

Acil serviste hasta kabulüne başlayan 106 Yataklı Acil Durum Hastanesi'nin yoğun bakım ve diğer kısımlarının da bir kaç gün içerisinde hizmete alınacağı bilgisine ulaşıldı.

Hastane içerisindeki tesisat, ekipman ve cihazların tek tek denendikten sonra kısım kısım hizmete alınacağı açıklandı. 

Acil durum hastanesi 106 yatak kapasiteli planlandı. Yoğun bakım hastaları için de önemli bir imkan sağlayarak, ileri düzey ameliyatların, girişimsel müdahalelerin yapılabileceği donanımda yapıldı.

Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar, tam teşekküllü 6 ameliyathane, 2. ve 3. basamak yoğun bakımda 24’er tane olmak üzere toplam 48 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek.12 müşahede yatağının  yer aldığı acil serviste 2 poliklinikte hasta kabulü yapılıyor. 

Acil durum hastaneleri dönemsel bir hastane olmayıp, salgın, deprem ve afet dışında da hizmet vermeye devam eden kalıcı hastaneler olarak inşa ediliyor.

BÜTÜN OLARAK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE ÇEVİRİLEBİLECEK
Hala etkisini sürdüren pandemi salgınıyla mücadelede önemli bir yere sahip olacak olan 106 Yataklı Acil Durum Hastanesi gerektiğinde 150 kapasiteye çıkarılarak bütün olarak yoğun bakım ünitesine çevrilebilecek. 
 

Editör: Haber Merkezi