Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; “Suriye’deki olayların başlamasından bu yana mağdur ve mazlum Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak için gıda, barınma, giyim ve eğitim dahil olmak üzere pek çok alanda yardımlar ulaştırma gayretinde olduk ve çalışmalarımız sürekli değişen ihtiyaç durumlarına göre şekil alıyor. Soğuk kış günlerinde birçok çadır kentimizi su bastı. Çadırların içindeki birkaç parça da olsa yatak halı battaniye vb onlar da kullanılamaz hale geldi. Suriye’de şu an acil olarak gıda ve battaniye ihtiyacı en üst seviyeye ulaşmış durumda. Biz de Sakarya İHH olarak en kısa sürede bir tır battaniye ile destek vermek istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Sezer; “Hayırseverlerimiz kampanyamıza destek vermek isterlerse diledikleri miktarda bağış yapabilirler. İsteyenler bir battaniye bedeli ödeyebilir ya da kendileri satın alarak getirebilir. Evlerinde ihtiyaç fazlası kullanılabilir ikinci el battaniye de getirebilirler” diye konuştu.
“Suriye savaşı ve Suriyeliler konusunda siyasi, sosyolojik, ideolojik tüm tartışmaların bir kenara bırakılarak inancımız ve insanlığımız gereği karşımızda duran bir zulmün varlığını kabul etmeliyiz” diyen Sezer; “Bu zulme seyirci kalmamalı kamuoyundan hiç düşürmemeli hatta dünya kamuoyunda da sürekli gündeminde tutarak çözüm yollarını zorlamalıyız. Bir taraftan da mazlumun yanında yer almak yetimin elinden tutmak gibi bir yükümlülüğümüz var onu da unutmamalıyız” dedi.
Sezer, bu soğuk kış günlerinde çadırlarda hayatlarını devam ettirmek zorunda kalan kadın çocuk yaşlı engelli tüm kardeşlerimiz için seferber olmaya davet ediyorum diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi