Konuyla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada, Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik ücretsiz yüz yüze derslerin bahar döneminin 28 Mayıs 2017 Pazar günü sona ereceği belirtildi.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde 96 merkezde sürdürülen yüz yüze derslerin, öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslerin işlenmesini sağladığına dikkat çekilen açıklamada, “Öğrencilerimiz, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin derslere katılabileceklerdir. Öğrencilerimiz derslerden faydalanmanın yanı sıra birbirleri ile yüz yüze sorunlarını paylaşabilmekte, dersin öğretim elemanına sorular sorarak konuları daha iyi anlayabilmekte ve derslerin yapıldığı üniversitenin kütüphane, sosyal etkinlikler, seminer, konferans ve sempozyum gibi imkanlarından da faydalanabilmektedir. Öğrencilerimiz, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini 6 Mart 2017 tarihinden itibaren AÖF bürolarından veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan 'Açıköğretim' başlığı altındaki 'Öğretim Ortamları' ve oradan da 'Yüz yüze Öğretim Hizmetleri' bölümünü inceleyerek öğrenebilirler. Tüm Türkiye’de yüz yüze dersler 13 Mart 2017 Pazartesi günü başlayacak 16 Nisan, 23 Nisan, 1 Mayıs ve 19 Mayıs günleri dışında 28 Mayıs 2017 Pazar günü akşamına kadar kesintisiz devam edecektir” denildi.

11 DERSTE YÜZ YÜZE ÖĞRETİM
Yüz yüze Öğretim Hizmetleri kapsamında 2016-2017 öğretim yılı bahar döneminde yüz yüze öğretimi yapılacak 11 ders ise şöyle: “Matematik II, Genel Muhasebe II, İktisada Giriş II, Osmanlı Türkçesine Giriş II, Makro İktisat, İstatistik II, Maliyet Yönetimi, Finansal Yönetim II, İngilizce II, Arapça II, Arapça IV.”

DERSLERİN YAPILACAĞI YERLER
Marmara Bölgesi'nde illere göre derslerin yapılacağı yerler de şu şekilde açıklandı: “Edirne; T.C. Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Y.O., Kırklareli; T.C. Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler MYO, Çorlu; T.C. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu MYO, Çanakkale; T.C. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kocaeli; T.C. Kocaeli Üniversitesi KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yalova; T.C. Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Sakarya; T.C. Sakarya Üniversitesi Kampüs, Bilecik; T.C. Şeyh Edebali Üniversitesi İBF, Bursa-İnegöl; T.C. Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, Bandırma; T.C. On Yedi Eylül Üniversitesi İİBF.”

Editör: Haber Merkezi