İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Acıelmalık mahallesi sakinlerinin sorunlarını anlatmak için davet ettikleri İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve yöneticilerini mahallede büyük bir kalabalık karşıladı. Özellikle mahalledeki ilköğretim çağındaki çocukların anne ve babalarının bulunduğu ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.

İlköğretim çağındaki çocuklarını daha önce gittikleri Dağdibi mahallesindeki okula göndermek istediklerini ancak Milli Eğitimin Taşkısığı mahallesindeki okul hariç, hiçbir okula kayıt ettirme izni vermediğini belirten Acıelmalık sakinleri: “ulaşım zorluğu nedeni ile ve çocuklarımızın Dağdibi mahallesindeki okulda okuma istekleri nedeni ile bu konuda yardım bekliyoruz. Çocuklarımızı istediğimiz ve istedikleri okulda okutmak istiyoruz. Bunun için aylardır girişimler yapıyoruz, mahalleli imza topladık ama ilgilenen hiç kimse olmadı. Sadece aradaki 3 km’lik fark bahane gösterilerek evlatlarımızı istemediğimiz okula göndermek zorunda bırakılıyoruz. Sesimizi duyurmak için her şeyi yapacağız. Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyiz” diyerek isyan ettiler.

''Acıelmalık’taki evlatlarımıza kulak verin''

Ziyaret hakkında açıklama yapan Dokumacı: ''hemşehrilerimizin sorunları ile yakından ilgilenip, onların sesi olmaya devam ediyoruz. Acıelmalık mahalle sakinlerinin daveti üzerine gittiğimiz mahallede, özellikle anne ve çocukların okul konusunda büyük sıkıntı içerisinde olduğunu gördük. Mahalleli ilköğretim çağındaki çocuklarını daha önce gönderdikleri Dağdibi mahallesindeki okula göndermek istediklerini ancak istememelerine rağmen Taşkısığı’daki okula yönlendirildiklerini belirtmektedir. Özellikle ulaşım zorluğu nedeni ile bunu isteyen veliler, imza toplamalarına rağmen, yakınlık bahane gösterilerek taleplerinin kabul edilmediğini belirtmişlerdir. Şayet tek koşul yakınlık ise Karaman mahallesinin daha yakın olduğunu belirten veliler gerekirse Karaman'a izin verilmesini talep etmektedir. Uzun lafın kısası burada anne, baba ve çocukların en önemli hakkı olan eğitim hakkına ilişkin büyük bir sıkıntıları var. Aslında mahalleli açısından çok büyük olan bu sıkıntı kolay bir şekilde çözülebilir düşüncesindeyiz. Bu nedenle başta İl Milli Eğitim müdürlüğü olmak üzere tüm yetkilileri bu insanlara kulak vermeye ve yardımcı olmaya davet ediyoruz. Bu sorun oradaki ufacık evlatlarımızın “orası olursa ben okula gitmem” dediği büyük bir sorun halini aldığını görmüş bulunmaktayız. Tüm yetkilileri evlatlarımızın bu sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz'' dedi.

Editör: Haber Merkezi