İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bu duygularla, tüm dünya çocuklarının, çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan bayramını kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 98. yılını milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bugün, milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği gündür.”

BAŞARI DOLU TARİH
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ile milli, çağdaş, demokratik ve egemen yeni Türk Devleti´nin doğuşunun yıl dönümüdür. Bugünü, engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. 23 Nisan Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, milli hafızamızda özenle saklanan, hakimiyetin millete ait olduğunun tescil edildiği önemli bir tarihtir. Tarihimizin her dönemi ayrı başarı hikayeleriyle doludur.  Yakın tarihimizde Çanakkale, Sakarya, Kut-ül Amara ve Afrin gibi önemli başarılarda hem kendi vatanımızı hem de dünya çocuklarını kucaklayan bir milletin fertleriyiz.”

ASIM’IN NESİLLERİ
“Bunların her biri bize bugün, nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve kim olduğumuzu gösteren birer pusuladır. Pusulasız bir gemi nasıl denizde yönünü bulamazsa, tarihinden habersiz nesiller de istikametlerini kaybederler. Bunun için dinimizi, dilimizi, tarihimizi sevgili çocuklarımıza en iyi şekilde öğreteceğiz. Fenni ilmin yanında dünya medeniyetlerine de hakim Asım’ın nesillerini birlikte yetiştireceğiz.”

BAĞIMSIZLIK VE VATAN AŞKI
“Sevgili çocuklar; Binlerce yıllık tarihimizde Anadolu toprakları bizim en önemli sığınağımız, yuvamız olmuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan tarihini sizlere armağan etmesinin mutlaka ayrı bir önemi vardır. Çünkü sizler geleceksiniz. Bizler öğretmenlerimizden aldığımız meşaleyi siz sevgili çocuklarımıza devredeceğiz. Böylece içimizde var olan bağımsızlık ve vatan aşkını nesilden nesile taşıyacağız.”

Sizler eğitim basamaklarını önce okuyarak, başarılı bir şekilde çıkacaksınız. Çünkü sizler geleceğimizin Cumhurbaşkanları, Başbakanları, milletvekilleri, bürokratları, akademisyenleri, öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, iş adamları olacaksınız.

GÜZEL SANATLAR
“Eğitim ve iş hayatınız boyunca, kariyeriniz yanında, edebiyata, sanata, kültüre, tarihe özel ilgi göstermenizi bekliyorum. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğimizde, eminim, her şey daha güzel gözükecektir. Sizlerin yüreği gibi güzel bir dünya için, bu bakış açısını asla kaybetmemeliyiz.”

KARDEŞLİK VE BARIŞ
“Sizlerden ailelerinizin kıymetini bilmenizi, arkadaşlarınıza değer vermenizi, öğretmenlerinize saygı duymanızı; milli kültürümüze, değerlerimize, bayrağımıza, İstiklal marşımıza sahip çıkmanızı önemle vurguluyorum. 23 Nisan Anadolu topraklarında yetişen mis kokulu zeytin dallarının dünyanın dört bir tarafına ulaşarak dostluk, barış, kardeşlik duygularını aşıladıkları gündür. Bu duygularla, tüm dünya çocuklarının, çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan bayramını kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi