Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.00 sıralarında Hakkari'ye 40 kilometre mesafedeki Geçimli Karakolu ile Çukurca'nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20'nci Sınır Jandarma Tugayı'na bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzelendi. Karakolda görevli askerlerin hemen karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 6 asker ile 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu öğrenildi. Çatışmalarda 15 civarında asker ve korucunun yaralandığı, 13 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. Yaralılar, çok sayıda ambulans ve helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.
Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Saldırıya uğrayan karakolların çevresi ile teröristlerin kaçış güzergahları toplar ve Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Operasyonlar devam ediyor. Yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Çatışmaların en yoğunu Geçimli Karakolu'nda yaşandı. Çukurca'ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş bölgesindeki jandarma karakolunun yakınlarında çatışmalardan sonra yangın çıktı. Yangına çevrede bulunan kuru otların sebep olduğu belirtildi. Silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.
 
Editör: Haber Merkezi