Toplantı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar başta olmak üzere Sayman Üye Doğan Çatalbaş, Komite Başkanı Hayrettin Uçkaç, Başkan Yardımcısı Seydullah Öz, Meclis Üyesi Ali Candan ve Komite Üyesi Ahmet Cihan’ın ev sahipliğinde meslek grubundan birçok firma temsilcisinin iştirakleriyle SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar katılımcıları tüm yönetim adına selamlayarak sektörel konularda ortak aklın ve istişarenin önemine vurgu yaptı.

ODA YÖNETİMİNİN HASSASİYETİ
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve aynı zamanda 7. Meslek Komitesi Temsilcisi Doğan Çatalbaş, salgın dolayısıyla uzun bir ara verilen istişare toplantılarının yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sektörün rekabet ile daha çok gelişeceğini, ortak sorunların işbirliği içerisinde çok daha rahat aşılacağının altını çizerek komitenin aldığı kararlara yönelik oda yönetiminin hassasiyetle üzerinde çalıştığının altını çizdi.

PROJELER
7. Meslek Komitesi Başkanı Hayrettin Uçkaç, komite faaliyetleri, planları, sektörel konular ve mesleki eğitim merkezleri konularında yaptığı konuşmada şunlar dile getirdi: “Yaklaşık 2 yıldır online platformlar haricinde sektörel olarak bir araya gelemedik. Ancak 7. Meslek Komitesi olarak bizler sektörü geliştirme ve sorunları çözme adına çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettik. Birçok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Üyelerimizin güvenli hizmet vermesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik, sahte servislere yönelik SERBİS platformunu gündemde tuttuk.

BİLGİ PAYLAŞIMI
Sektörümüzde yakından hissedilen nitelikli istihdam ve tecrübeli çalışan sorununa yönelik de kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde olduk. Özellikle Mesleki Eğitim Merkezleri projesiyle sektörümüzün bu sorununa ciddi çözüm getireceği düşüncesindeyiz. Toplantımız oldukça önemli ve katılan, destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Komite Başkanı Uçkaç’ın konuşmasının ardından Erenler Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Dardağan, mesleki eğitim merkezleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktardı ve merak edilenleri cevapladı.

Devamında da Danışman Baki Demir, KOSGEB destekleri, hibeleri ve teşvikleri hakkında bilgiler paylaştı

Editör: Haber Merkezi