Taraklı ve Geyve’de gerçekleştirilecek 37 kilometrelik sıkıştırılmış beton yol çalışmalarının başladığını duyuran Başkan Yüce, “Milli kaynaklarla üretilen, dışa bağımlılığımızı azaltan, kırsal yol ağında alternatif üreten ve uzun ömürlü olan sıkıştırılmış beton yol çalışmalarımız bölgemize hayırlı olsun” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve ve Taraklı’yı kapsayan 37 kilometrelik sıkıştırılmış beton yol çalışmalarının başladığını açıkladı. Sakarya’da ilk uygulamasının Pamukova’da gerçekleştirildiği sıkıştırılmış beton yol yapımının ilk etabının Geyve’ye bağlı Saraçlı, Güney ve Burhaniye mahallelerini kapsadığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, 8 kilometrelik arteri yerli ve milli kaynaklarla üretilen beton yol ile kısa sürede buluşturacaklarını söyledi.

TOPLAM 37 KİLOMETRE

Bölgede çalışmaların başladığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sıkıştırılmış beton yol tamamen hijyenik ve yerli bir üretim ile yapılmakta. Pamukova ilçemiz de daha önce kullandığımız uygulamayı şimdi de Geyve ve Taraklı ilçelerimizde kullanacağız. Toplam 37 kilometre olacak olan beton yol çalışmamalarımıza Geyve’nin Saraçlı, Güney ve Burhaniye mahallelerinde başladık. 8 kilometre uzunluğundaki yola 6 bin 723 metreküp beton serimi yapılacak. Milli kaynaklarla üretilen, dışa bağımlılığımızı azaltan, kırsal yol ağında alternatif üreten ve uzun ömürlü olan sıkıştırılmış beton yol çalışmalarımızı inşallah yaygınlaştıracağız. Çalışmalarımız hem şehrimize hem de bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi