Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmanın ikinci etabı bugün başladı. Alt yapısı ve kullanımı konusunda önceki yıllarda ciddi sorunların yaşandığı cadde, teknik ve görünüm anlamında yepyeni bir kimliğe kavuştu.

3 BİN 100 TON ASFALT DÖKÜLDÜ

Caddede bir süredir devam eden bordür, kaldırım ve ara sokak düzenleme çalışmaları büyük ölçüde bitti. Zemin düzeltme uygulaması sonrasında 500 metrelik birinci bölümüne bin 100 ton asfalt dökülen caddenin ikinci ve son etabı da bugün asfaltlandı. 750 metre uzunluğundaki son bölüme yaklaşık 2 bin ton sıcak asfalt döküldü. Büyükşehir Belediyesi, caddenin yeni yüzüyle kısa sürede kullanıma açılması için tüm asfalt araçlarıyla hummalı bir çalışma yürütüyor.

BÖLGE ULAŞIMI ARTIK SORUNSUZ İŞLEYECEK

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesinden yapılan açıklamada, “Serdivan 32 Evler Mahallesi’nde başlatılan yenileme ve düzenleme çalışmalarında sona geldi. Bölge halkının ulaşım ihtiyacıyla ilgili ciddi sorunların çözüme kavuşacağı yenileme işlemlerinde ikinci etaba başlandı. İlk olarak 500 metrelik ilk etaba bin 100 metre asfalt dökümü yapıldı. Bugün itibariyle 750 metre olan ikinci etaba da asfaltlama çalışmaları yapılmıştır. Yürüttüğümü yenileme çalışması bordür, kaldırım, ara sokak düzenlemesi ve yağmur suyu ızgaralarının montajı işlemlerinin ardından tamamlanacaktır. Yeni ve modern bir görünüme kavuşan caddemizi kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için güçlü personel kadromuz ve tüm teçhizatımızla çalışıyoruz.” denildi. İkinci etap çalışmalarının kısa sürede tamamlandıktan sonra Beşköprü Caddesi şehrin en güzel ve modern girişlerinden biri olacak.” denildi.

Editör: Haber Merkezi