Sakarya Üniversitesi (SAÜ) meslek yüksekokullarında, 3 dönem okulda 1 dönem işletmelerde tam zamanlı çalışarak, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesini ve öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlayacak 3+1 eğitim modeli, Sakarya Müteahhitler Birliği’ne de anlatıldı.
DETAYLAR
Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya MYO Müdür Yardımcısı Doç Dr Sinan Özkan, Sakarya MYO Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik, Sakarya Üniversitesi Uzman Tansel Kulak’tan oluşan heyet Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ve yönetim kuruluna projenin detaylarını aktardı.
İŞ BULMA İMKANI
Sanayi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştiren en önemli kaynaklardan birinin meslek yüksekokulları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sarıbıyık, uygulama sayesinde öğrencilerin teorik bilgileri ile uygulama becerisini bütünleşeceğini ifade etti.
Sarıbıyık, bu sayede mezunların iş bulma imkanının artacağını belirtti.
Birlik Başkanı Kadir Savaş, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin daha donanımlı olmasına imkan verecek projeye, gereken tüm katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi