Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten GSM ve telekomünikasyon meslek komitesi (31. Meslek Komitesi) Adapazarı Semerciler Mahallesi'ndeki GSM operatörü bayiinde yaşanan silahlı saldırı olayı ile ilgili yaptığı açıklamada sektörlerinde yaşanan olayın derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, saldırıyı kınadı.
31. Meslek Komitesi yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Adapazarı Semerciler Mahallesi'ndeki GSM operatörü bayiimize yapılan alçakça saldırıyı kınıyor; yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Türkiye'deki 3 GSM operatörünün, satış ve kâr oranlarını artırmak adına çalışanlarına yaptığı satış baskısı çalışma ortamlarını stresli hale getirmekte, bunun sonucunda da çalışanların stres sonucu hatalar yapmasına, müşterileri tamamen istem dışı yanlış bilgilendirmelerine neden olmaktadır. Bu hatalar olgunlukla karşılanabildiği gibi bazen de bazı kendini bilmezler tarafından ne yazık ki kan dökülmesine kadar gitmektedir. Adapazarı ilçesindeki GSM operatörü saldırısı bu olayların bir örneğidir. Bu alçak saldırının savunulacak hiçbir tarafı olmadığı gibi benzer vakaların artmaması için GSM operatörlerinin çalışanlar üzerindeki baskısı son bulmalıdır. 31. Meslek Komitesi olarak bu konuda GSM operatörleriyle her türlü fikir alış verişinde olacağımız gibi sürecin de takipçisi olacağımızı belirtmek istiyor, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi