30 Ağustos tarihinin, Türkiye’nin esarete karşı dik durarak mücadelesini bağımsızlık ile taçlandırdığı gün olduğunu belirten Başkan Altuğ, mesajında şunlara değindi; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında şanlı Türk milletinin ve ordusunun, 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecindeki mihenk taşlarından biridir.
Tüm imkansızlıklara ve eşitsizliğe rağmen el ele bu vatan için zorlukları aşarak kazanılan bu büyük zafer,  bugün gururlu ve cesur duruşumuzun arkasındaki temel güçtür. 30 Ağustos Zaferi ile ülkemizi bağımsızlığı tescillenmiş ve günümüze kadar Türkiye aynı cesaret ve çalışkanlık ile güçlenmeye devam etmiştir. 
Millet olarak sahip olduğumuz Vatan sevgisi ile tarihimizden aldığımız ilham bizlere her olumsuzlukta yol gösterecektir. Bizler de Cumhuriyetimizin hangi aşamalardan geçerek bu günlere geldiğini ve daha fazlasını hak ettiğini unutmadan alnımızın teriyle daha güzel günler için çalışmaya devam edeceğiz.  30 Ağustos gibi tarihimizin şanlı zaferlerini unutmadan geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmeyi sürdüreceğiz. 
BAYRAKLARLA DONATALIM
Bu yıl tüm dünyamızı etkisi altına alan salgın nedeniyle ne yazık ki 30 Ağustos Zafer Bayramımızı meydanlarda coşkuyla kutlayamayacağız. İnsan sağlığının her şeyden önce geldiği günlerden geçiyoruz. Bundan dolayı üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bu bayramda işyerlerinde ve evlerinden şanlı bayrağımızı dalgalandırarak kutlamaya davet ediyorum. Türk milletinin bu şanlı zaferini, ilk günki heyecanla yeniden kutlayacağı günleri görmeyi temenni ediyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta üyelerimiz olmak üzere Sakaryalı hemşehrilerimizin ve tüm aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi