Çelenk töreni sonrası, Hendek Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kutlama törenine, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu,  İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Hendek Belediye Meclis üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’nün çocukların bayramlarını kutlamasıyla başladı.
Hendek Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bir devlet bir halk yedi düvele karşı mücadele vererek, küllerinden yeniden ortaya çıkış destanı yazmış, bunu da 23 Nisan 1920’de TBMM’ni Ankara’da kurarak dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz” tarihi mesajı ile vurgu yapmıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek, onları onure etmiştir. Yetişkinler olarak hepimiz yaşadık ve bilimsel olarak da kabul edilmiştir ki çocuk oynar ve eğlenirken fiziksel, zihinsel/bilişsel gelişimini de farkında olmadan tamamlamaktadır. Yani aslında oyun ve eğlenmek çocuklarımız için doğal, tabii bir eğitim yöntemidir. Çocuklarımızın kişiliğinin, yeteneklerinin, sosyal hayatının ve dünyayı keşfetmesinin en doğal yöntemidir. Teknolojinin zirve yaptığı günümüzde dünya çocuklarının bir çoğunluğu fizik ve zihinleri ile örtüşmeyen işlerde çalıştırılmakta, hiçbir günahları olmamasına rağmen savaşların, şiddetin, yoksulluğun, açlığın ve sefaletin mağdurudurlar. Bu durum yetişkinler olarak bizleri tarih önünde ve çocukların vicdanında mahkum etmektedir. Dünya üzerindeki bütün bu kayıtsızlık ve olumsuzlukların önüne geçmek, dur demek için bizlere önemli sorumluluk yüklenmiştir. Hz. Ali; ‘çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin’ veciz sözü ile biz eğitimcilerin vizyonunu ortaya koymuştur. Biz eğitim ordusu da bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz. Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler, folklor gösterileri ve okullar arası yumurta ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren okullar ve öğrencilere madalyaları ve hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.   
Hendek Belediyesi tarafından, Hendek Belediyesi Otoparkında çocuk şenliği düzenlendi. Çocuk şenliğinde çocuklar üç gün boyunca oyun gruplarında ücretsiz eğlendiler. Şenlikte ayrıca çocuklar için Nasrettin Hoca gösterisi, palyaço, yüz boyama etkinliği de yapıldı. Hendek Belediyesi tarafından çocuklara balon ve pamuk şekeri dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi