Başkan Altuğ mesajında milli mücadele sürecinde ciddi öneme sahip Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü gururla kutladıklarını belirterek şunları dile getirdi:
“Kurtuluş günleri, tarihe not düşmenin yanında, geleceğimize yön vermesi açısından da son derece önemli günlerdir. Türk Milleti değerlerini ve tarihini daima el üstünde tutan, onları asla unutmadan gelecek nesillere taşıyan bir millettir. 21 Haziran tarihi de hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından bir dönüm noktası olmuştur. Milli mücadelenin sonucu olarak bu özel gün, milletin olağanüstü direnişinin sembolü olarak tarihe geçmiştir.  
Adapazarı medeniyetlerin Anadolu’ya açılan kapısıdır. Geçmişteki mücadele gücünü ekonomik hayata da yansıtan ilimiz; bugün üreten, istihdam eden ve ürettikçe katma değer yaratan örnek bir şehirdir. Sakarya’nın ve ülkemizin kalkınması için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.
 Nice şanlı zaferler yaşanan ve her gün büyümeye devam eden şehrimizi ve ülkemizi ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim konularında çok daha iyi yerlere getirmek için çaba sarf edeceğiz. Şanlı şehitlerimizin kanıyla boyanan, mücadelenin en önemli yerlerinden biri olan şehrimizi ve şanlı ülkemizi kadim tarihimizin izleriyle korumak, büyütmek ve muasır medeniyetler seviyesine getirmek için gayret etmek hepimizin ortak görevidir.
Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Dolayısıyla Milli Mücadele yılları bütün sıkıntıları ve zorlukları ile bizim gururla andığımız ve ecdadımızı hayırla yâd ettiğimiz yıllardır. Adapazarı o gün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik kenti bir Türkiye mozaiğidir. İlimiz bugün kadim tarihinin izinde; sahip olduğu doğal uyum ve güzelliğiyle, ticaret ve üretimdeki başarısı ile tarımdaki verimliliği ile özel bir kenttir. Bizler de böylesine kıymetli bir kenti her yönüyle yaşanabilir şekilde geleceğe taşımanın çabası içinde olmaya devam edeceğiz. 
Bu duygularla; Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümünü emsalsiz bir gururla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi