Adapazarı Belediyesi Ekim Meclisinde, seçim taahhütleri olan projelerde gelinen son aşamayı tek tek görseller eşliğinde anlatan Başkan Mutlu Işıksu, “Gayretle çok çalışıyor ve şehrin kalbi Adapazarı’mızı daha güzel yarınlara taşıyoruz. 2022, projelerimizin açılışlarını yapacağımız bir yıl olacak.” dedi. Ayrıca bir de müjde veren Başkan Işıksu, “Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri için meclisimizden yetki aldık. Kıymetli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Adapazarı Meclisi Toplandı
Adapazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, salgın tedbirleriyle gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalarda AK Parti’li Meclis Üyeleri Necdet Tömekçe ve Nilgün Akman, MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu, İYİ Parti’li Meclis Üyeleri Türker Ergül ve Ahmet Bıçkıcı ile CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay söz aldı.

Başkan Işıksu’ya Meclis Üyelerinden Teşekkür
AK Parti’li Meclis Üyesi Nilgün Akman, yaptığı konuşmada, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, sokak hayvanlarını korumanın önemine dikkat çekti. Adapazarı Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu Projesi ile kapsamlı çalışmalar yaptığını vurgulayan Akman, güzel çalışmalar için Başkan Işıksu’ya teşekkür etti. MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu, konuşmasında Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür ederken, “Gündemimizin 7.maddesine göre, Dernekkırı Bölgemizde tarım ve tarımsal faaliyetlere yönelik çok güzel çalışmalar yapılacağını görüyorum. Heyecanlıyız ve başkanımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Meclis Gündemi
İYİ Parti’li meclis üyelerinden Türker Ergül, Karaman duble yolundaki ulaşım kontrolünün daha sıkı yapılması ile ilgili görüşlerini ifade ederken, Ahmet Bıçkıcı ise yapılan hizmetleri olumlu bulduklarını ancak daha hızlı şekilde tamamlanması gerektiğine dair görüşlerini paylaştı. CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik alan çalışmaları ile ilgili görüşlerini paylaştı. AK Partili Grup Sözcüsü Necdet Tömekçe ise Akbay’ın görüşlerine yönelik, Adapazarı Belediyesi’nde her konuda olduğu gibi kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan çalışmalarında yönetmeliğe uygun ve istişarelerle çalışma yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 12 maddelik meclis gündeminin 9 maddesi oy birliği ile kabul edilirken, kalan 3 madde oy çokluğu ile (2 madde CHP ret, 1 madde İYİ Parti ret) kabul edildi.

Başkan Işıksu, Projeleri Tek Tek Anlattı
Seçim taahhütleri olan projelerde gelinen son aşamayı tek tek görseller eşliğinde anlatan Başkan Mutlu Işıksu, “Gayretle çok çalışıyor ve şehrin kalbi Adapazarı’mızı daha güzel yarınlara taşıyoruz. 2022, projelerimizin açılışlarını yapacağımız bir yıl olacak.” dedi.

Adapazarı Ticaret Müzesi
İslam Ticaret Bankası’nın, Adapazarı açısından önemli bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Başkan Işıksu, “Bankanın Adapazarı Ticaret Müzesi olarak hayat bulması için restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşaallah 2022 yılının ilk yarısında bu müze tüm donanımlarıyla tamamlanmış olacak ve Adapazarı’mızın hizmetine sunulacak.” dedi.

Tarihi Millet Hamamı
Adapazarı’nın kültür ve tarih hafızasına değer verdiklerini belirten Işıksu, “Sakarya Mahallesi Hamam Sokak üzerinde yer alan tarihi yapının içinde bulunduğu arazinin 544,88 m²’lik kısım belediyemize tahsis edilmiştir. Restorasyon, restitüsyon, röleve projeleri çalışmaları devam etmektedir. Bu hamamı şehrimizin kültür sanat hayatına kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

ADA SAHAF Fikir Sanat Merkezi
Başkan Işıksu, kültür ve sanatla yetişmiş bir gençlik için ADA SAHAF Fikir Sanat Merkezi projesini önemsediklerini vurgulayarak, “Ekim ayı itibarıyla kültür sanat sezonumuzu açtık. Bu etkinliklerimize yakışır ve daha geniş bir yelpazede eğileceğimiz çalışmaları ADA SAHAF Fikir Sanat Merkezi’yle taçlandırmak istiyoruz. Mimari projesi tamamlanma aşamasında yapım ihalesini de 2022 yılının ilk yarısında gerçekleştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Taşkısığı Millet Evi Faaliyete Başladı, Dernekkırı Tamamlanmak Üzere
Sosyal hayata dair nitelikli çalışmaların Millet Evlerinde gerçekleşeceğini ifade eden Işıksu, “Millet Evlerimiz bir bir tamamlanıyor. Taşkısığı Millet Evimizde faaliyetler başladı. Dernekkırı’nda hız kesmeden millet evimizi tamamlamak için çalışıyoruz. Bileciler-Solaklar mahallelerimize de Millet Evi kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

ADA Pazar Güneşler Yükseliyor
Bölgesel sergi, sosyal tesis ve pazar alanlarının bulundukları bölgeye hem sosyal hem de ticari değer katacağını belirten Işıksu, “ADA Pazar Güneşler Yerleşkesinin inşaatı devam ediyor. Güneşler bölgemiz bu yerleşkeyle önemli bir kazanım sağlayacak. Korucuk mahallemize 1 adet, 15 Temmuz Camili/Karaman Mahallelerimize 1 adet kazandıracağımız Pazar Yerlerinin projelerini de geçen günlerde açıkladık, ihale süreçlerini başlattık. 2022’de Yenigün-Tepekum mahallelerimizin faydalanabileceği bir Pazar Yerini de inşallah bölgeye kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılıyor
Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin 15 Temmuz Camili Mahallesi başta olmak üzere tüm Yenikent bölgesine hitap edeceğini açıklayan Başkan Işıksu, “Hayırsever desteğiyle inşa ettiğimiz Kreş ve Gündüz Bakımevimizde çalışmalar tamamlandı ve açılışa hazır. Tüm Yenikent bölgemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Çocuk Dostu Adapazarı
Çocuk Dostu Adapazarı hedefiyle birçok projenin hayata geçtiğini vurgulayan Işıksu, “Hayata geçirdiğimiz Çocuk Hakları Projelerimizde önemli bir yol katettik. Şeker Mahallemize ve Karaman Mahallemizde Çocuk Hakları Sokaklarımız tamamlandı. Çocuklarımız oldukça keyifli vakitler geçiriyorlar. Çocuk Dostu Adapazarı hedefimiz için durmuyoruz, Hızırtepe’ye Çocuk Hakları Bahçesi, 15 Temmuz Camili Mahallemize Çocuk Hakları Adası kazandırmak için kolları sıvadık. Şeker Mahallemize ayrıca bir Çocuk Kütüphanesi inşa edeceğiz. Çocuklar Adapazarı’nda mutlu olsun diye gayretle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğlence Merkezi
Eğlence Merkezi’yle ilgili sürece değinen Işıksu, “Şehir merkezine yakın bir konumda inşa edilecek Eğlence Merkezi’nde içerik ve mimari çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Yeni Cemiyet Alanları Geliyor
2021 yılı içerisinde çalışmaları başlatılan Cemiyet Alanları ile ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Işıksu, “Alandüzü, Acıelmalık, Taşkısığı ve Çamyolu mahallelerimizde cemiyet alanlarıyla ilgili çalışmalarımız başladı. 2021 yılı sonunda çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. 2022 yılında Cemiyet Alanlarımızın sayılarını artıracağız.” şeklinde konuştu.

Yenikent’te Çark Suyu’na Rekreasyon
15 Temmuz Camili ve Karaman mahallelerimizi ayıran köprü güzergahındaki bağlantı yolu üzerindeki rekreasyon çalışmalarının DSİ’nin ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacağını belirten Işıksu, “Çark Suyu’ndaki rekreasyon projesine DSİ’nin ıslah çalışmalarını tamamlamasının ardından başlayacağız. Bu bölgeye vatandaşlarımız için sosyal alanlar kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Meserret Bahçe Geliyor
Oybirliği ile kabul edilen gündemin 7. maddesine göre Mithatpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti Adapazarı Belediyesi’ne ait 3 bin 146 metrekarelik alanda bir Sosyal Tesis çalışması yapılacak. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin hemen yanında kalan alanda hiçbir ağaca inşaat çalışmasında dokunmadan, doğayı koruyarak ve çok uyumlu bir projeyi hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimizin büyük teveccühünü kazanacağını ümit ediyoruz. Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri, kıymetli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

Doğa Dostu Projeler
Doğa dostu çalışmaların hayata geçirileceğini açıklayan Işıksu, “İkizce Müslim Mahallesi’nde Belediyemize tahsisli 20.000 m²’lik alanda santral kurulum çalışmaları için her şey hazır. Enerji kuruluşları ile bağlantı anlaşmaları tesis projeleri ve santral projeleri hazırlanıp ihale aşamasına geçildi. Hobi Bahçelerimizle ilgili projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Yine doğa dostu bir çalışma olarak Sıfır Atık projelerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

10 Mahalleye Muhtarlık Binası
Mahalle muhtarlıklarının yenilenmesiyle ilgili başlattıkları çalışma kapsamında 10 muhtarlığın yenileneceği müjdesini veren Başkan Işıksu, “Büyükhataplı, Çağlayan, Çelebiler, Demirbey, Harmantepe, İkizcemüslim, Mithatpaşa, Nasuhlar, Tuzla, Tepekum mahallerine yeni muhtarlık binaları kazandırıyoruz. Çok yakında çalışmalar neticelendirilecek.” dedi.

Yeşil Adapazarı İçin
Yeşil Adapazarı hedefiyle, Her İnsan Bir Fidan projesinde bugüne kadar 43 bin fidan dikildiğini yılsonuna kadar da 60 bin fidan dikileceğini vurgulayan Başkan Işıksu, “Adapazarı’mızın nüfusuna oranla fidan dikimi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı. Işıksu, ayrıca İlyaslar-Kavaklıorman mahallelerine yakın 50 bin metrekareyi aşkın, 250-300 yıllık dişbudak ağaçlarının bulunduğu alanda mesire alanı kazandırmak için B Tipi mesire onayının alındığını ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tepekum Mahallesi’ne Spor Kompleksi Geliyor
Tepekum Mahallesi’ne rekreasyon ve spor tesisleri projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden başkan Işıksu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızla koordineli bir şekilde Tepekum’a 26 bin metrekare alanda bir rekreasyon çalışmamız olacak ve spor tesisi kazandıracağız.” dedi.

Sahipsiz Hayvanlar İçin Gayretli Çalışma
Mevcut hayvan barınağının modernize edilerek sahipsiz hayvanların bakımının özenle yapıldığını vurgulayan Başkan Işıksu, “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, meclis üyemiz Nilgün Hanım bu konuda oldukça güzel bir konuşma gerçekleştirdi. Bizler de Adapazarı Belediyesi olarak hayvanlarımızı sahipsiz bırakmamaya özen gösteriyoruz. Hep birlikte hayvan haklarına saygı duymalı, onlara sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşümü Çok Önemsiyoruz
Kentsel dönüşümle ilgili bilgiler paylaşan Işıksu, “Adapazarı’nın kadim kültür geçmişi, bölgelerin özellikleri ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, gönüllülük esasına dayalı ve gelecek odaklı, ada bazlı akıllı kentsel dönüşüm uygulamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye binamızı da kapsayan alanda yapacağımız çalışmalarla ilgili de, ilk etapta yıkımını gerçekleştirdiğimiz alanda hak sahipleri ile görüşmelerimiz başlıyor. İnşaallah yakın zamanda proje ayrıntılarını da hak sahipleri ile görüştükten sonra kamuoyunun beğenisine sunacağız.” dedi.

224 Sokakta Yoğun Çalışma
Adapazarı’nın her noktasına Mahallemi Güzelleştiriyorum projesiyle dokunduklarını belirten Işıksu, “Mahallemi Güzelleştiriyorum projesi kapsamında bu yıl 113 sokağımızda yenileme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çalışma başlattığımız her sokağı baştan aşağı ve özveriyle yeniliyoruz. Aynı zamanda 111 sokakta da asfalt ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. Işıksu, ayrıca 10 mahallede V Kanal, çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Adapazarı Parklarıyla ve Sporla Güzel
Başkan Işıksu, Çocuk Parkları, Spor Parkları ve Spor Sahalarının Adapazarı’nın spor hayatına nitelik kazandırdığını vurgulayarak, “2021’de, 14 mahallemize spor sahaları, ayrıca 34 çocuk parkı ve 26 spor parkını Adapazarı’mızın çeşitli mahallelerine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Zirai Aletlere Düzenleme
Zirai Aletler Sanayi Sitesi’ne özel bir çalışma yaptıklarını açıklayan Başkan Işıksu, “Bölge esnafıyla istişarelerimiz sürüyor. Proje hazırlığımız esnafımız tarafından beğenilirse Zirai Aletler’de güzel bir 1. Etap çalışması yapacağız inşaallah.” ifadelerine yer verdi.

Dernekkırı Tarımı İçin Anlamlı Çalışma
Gündemin 8. maddesine göre, Hacıramazanlar Mahallesi’nde bulunan 75 bin 725 metrekare alanda, tarım ve çiftçiliğin geliştirilmesi, çevre halkı yararına tarım bilincinin artırılması, tarım ürünlerinin ve her geçen gün gelişmekte olan tarım teknolojilerinin tanıtımı, tarımsal etkinliklerin (eğitim, fuar, yarışma vb.) düzenlenebilmesi amacıyla kullanılmak üzere ''Kamu Yatırım Kararı'' alınabilmesine yönelik tahsis işlemleri yapılacak. Maddeye, AK Parti, MHP ve İYİ Parti kabul, CHP ise ret oyu verirken, madde oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu’na teşekkür eden Başkan Işıksu, “Dernekkırı Bölgemizde, o bölgedeki 7 mahalle muhtarımızla istişarelerimiz neticesinde tarımsal faaliyetler noktasında çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Bizler de Ali Bey gibi heyecanlıyız. Düşünceleri ve desteği için oy veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Işıksu’dan Kültür ve Sanata Davet
Meclis toplantısının sonunda Adapazarı Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerinden bahseden Başkan Mutlu Işıksu, “Hakikaten çok özlemiştik. Her anlamda nitelikli 20 farklı etkinlik düzenliyoruz. Kültür ve sanat dostlarını programlarımıza muhakkak bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi