Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminden çevre konulu yazılı açıklamada bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere  yer verildi; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hava ölçüm istasyonu 2017 tarihinde kurulmuş ve günlük ölçümler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve bölge müdürlüğümüz tarafından günlük olarak takip edilmekte olup; verilen yeşil renk (temiz) olduğu, kirlilik olmadığı bakanlık verileri ile kanıtlanmıştır. Bu ölçümler devam ederek havanın bölgemizde temiz olduğu alınan verilerle bilinmektedir.
Ayrıca bölgemizdeki fabrikaların ve bölgemiz dışındaki sanayi tesislerinde oluşan atık sular kendi arıtmalarından geçtikten sonra SASKİ tarafından işletilen Hendek Atıksu Arıtma Tesisi’ne atık su kanalları ile ulaşıp, arıtıldıktan sonra Dinsiz Deresi’ne verilmekte, bu doğrultuda arıtılan suyun günlük sayısal verileri SASKİ tarafından Çevre Şehircilik Bakanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve SASKİ merkezine online olarak iletilmektedir.
Bunun ile birlikte bölgemizde 3 firma çevre ödülü almış ilk 500’e giren 10 firma ile 11 yabancı firma olup yönetim olarak çevre duyarlılığımız bilinmektedir. Bazı yayın organlarında yayınlanan aksini iddia eden haberler yönetim kurulumuz ve sanayicilerimiz olarak üzüntüyle karşılanmıştır. Çevre açısından bugün olduğu gibi gelecekte de duyarlı olacağımızı duyururuz.” denildi.

Editör: Haber Merkezi