CUMHURİYET GENÇLİĞE EMANET
Türk Kadınlar Birliği (TKB) adına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayınlayan 2. Başkan Nurçin Süzen, mesajında, “19 Mayıs 1919 Ulusal Egemenliğin başlangıç günü ve Cumhuriyetin temelidir.
Bütün dünyaya örnek bağımsızlık savaşının imarı olan bu tarih, milletin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıç, Türk milletinin geleceğine yön ve şekil veren bir dönüm noktasıdır.
Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin savunulması ve korunması görevini yeni kurulan Türk Devletinin dinamik gücü olarak gördüğü Türk gençlerine ve gençliğe emanet etmiştir.
Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur” dedi.

DAHA İLERİ SEVİYEYE TAŞIYACAKLAR
Yarının umudunun gençlerde olduğunu belirten Süzen, “Türk gençliğinin, Cumhuriyet kazanımlarının bilincinde ve sorumluluklarının farkında olarak ülkemizi, ekonomi, bilim, kültür ve sosyal alanlarda daha ileri seviyelere taşıyacaklarına inanıyor ve onlara güveniyoruz.
Geleceğimizi emanet ettiğimiz yarının umudu gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran tüm kahramanları saygı ile anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi