10 Nisan Emniyet Teşkilatı'nın 173.ncü kuruluş yıldönümü törenine Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, STK Temsilcileri, Daire Amirleri ve Emniyet teşkilatı katıldı. Törende Polis memuru İbrahim Çelik’in minik kızı Başak Çelik giydiği polis üniforması ile kutlamanın ilgi odağı oldu.
Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan’ın çelen koymasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

HUZUR VE GÜVEN
İstiklal marşının okunmasının ardından Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan  ‘’Polis teşkilatımızın 173. Günü münasebeti ile mutluluk ve gururla toplandığımız bugün hepinizi şahsım ve teşkilatım adına saygıyla selamlıyorum. Toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde insan haklarına saygılı. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, hukukun üstünlüğüne inanan, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan Emniyet teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıl dönümünü sizlerle kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
10 Nisan 1845 yılında kurulan polis teşkilatımıza görev yapan her kademedeki teşkilat mensubuyla kurulduğu ilk günden günümüze kadar halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, ülkemizin birlik ve bütünlüğün korunması, gibi son derece önem arz eden görevler şerefle yerine getirilmeye çalışılmıştır. Gücünü milletimizden ve kanunlardan alan polis teşkilatımız ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak, sağlanan ortamı kararlı bir şekilde devam ettirmek, görevini fedakarca gerektiğinde canını hiçe sayarak yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini kazanmıştır.
Bu itibarla teşkilatımız görevlerini yerine getiriyor olmanın mutluluğu içerisinde olup, tüm kurum ve kuruluşlar içerisinde seçkin yerini daima korumuş ve korumaya devam edecektir. Tüm bu ulvi görevleri yerine getiren 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında 62 şehit, 248 gazi vererek yalnızca milletimizin iradesi ile seçilmiş gazi meclis bu meclisten meşru hükümetin yanında yer alarak hainlerin bertaraf edilmesinde en önemli rolü üslenmiştir. Hali hazırda zeytin dalı harekatı kapsamın da Afrin’de kahraman arkadaşlarımızın milli birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlenmesine perçinlenmesine sağladıkları katkıyı da göz önüne aldığımızda tarif edilmez bir gurur içerisindeyiz.
173 yıldır Huzur ve güvenin teminatı olan emniyet teşkilatımızın kuruluş yıldönümü nedeniyle, tüm meslektaşlarımın 10 Nisan Polis bayramını kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  görevi uğruna seve, seve toprakla buluşup, en yükse makama terfi eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle.  Kahraman Gazilerimizi şükranla anar, şehitlerimizin emaneti olan ailelerinin emekli ve halen görevi başında bulunan meslektaşlarımın eş ve çocuklarının da yıldönümünü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.
Hendek ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak Hendek halkının huzur ve refahının sağlanmasından sorumluluk bilinci içerinde kanunlardan almış olduğu yetki ile halkımıza güvenlik hizmeti vermekten onur duymaktayım. Polis teşkilatımızın 173. Yılı kutlu olsun ‘’dedi.

TOPLUMUN HUZURUNU SAĞLAMAK EN TEMEL AMACIMIZDIR
Hendek Kaymakamı Orhan Burhan “Bugün çok güç fakat son derece şerefli bir görevi canı pahasına yerine getiren Türk Polis teşkilatının 173.ncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Asıl önemli olan suçluyu yakalayıp yargıya teslim etmekten öte, vatandaşla sağlanan diyalog ve suçun meydana gelmesini önlemektir. Polisimizin vatandaşlarımızla olan iletişimini önemsiyor, Hendek halkının Polisinin yanında olduğunu görmekten son derece mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Polis teşkilatımız gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Fetö, PKK ve her türlü terör örgütlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve devam edecektir. Gençliğimizin büyük belası olan uyuşturucu ve trafik terörü ile mücadele öncelikli görevlerimiz arasındadır. Mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Bu görevleri yerine getirirken, milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğü, cumhuriyet ve demokrasiyi korumak, toplumun huzurunu sağlamak en temel amacımızdır. Emniyet teşkilatımızın bu görevi yerine getirirken vatandaşımızın yardımına her zaman ihtiyacı var. Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir. Bu mutlu günümüzde devletimizin ve milletimizin selameti, vatan, bayrak, millet ve görevi uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Şehitlerimizin geride kalanlarına şükranlarımızı sunuyorum. Emekli ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Halen görevi başında olan fedakâr teşkilat mensuplarımıza sağlık ve başarılar diliyorum. Türk Polis teşkilatımızın 173. Yıldönümünü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından tören sona erdi. Tören sonrası Ş. Emniyet Müdürü Gaffar Okkan kabri başında ziyaret edilerek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından dua yapıldı. Polis haftası etkinlikleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verilen ikramlarla devam etti.

Editör: Haber Merkezi