Balcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu sözler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Hatırlayın. CNN Türk’den Hande Fırat’a “milletimi meydanlara davet ediyorum” dediği an bu aziz millet demokrasiye, bayrağa, devlete olan inancını, sahaya çıkarak ispat etti.

Gazi Meclis bir kez daha milli irade dedi ve o gün Meclis’e yeni bir gazi unvanı daha kazandırdı. 252 şehit verdik, 2 binin üzerinde gazi ile HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ millet olarak savuşturmayı başardık. O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve millet olarak dünyaya örnek bir direniş sergiledik. Yaşanan hadisenin hukuki ifadesi “vatana ve millete ihanettir.”

Aziz milletimiz varlığına, istiklaline ve istikbaline kasteden bu darbe girişimine karşı ilk andan itibaren kendisine yakışan tavrı ortaya koymuştur. Halkımızın iradesi tankların gücünü yenmiştir. 15 Temmuz bir demokrasi zaferidir.

Yaşanan bu tecrübe, tarihimizde bir ilktir ve gelecek nesillere bırakacağımız son derece anlamlı bir siyasi kazanım ve miras olarak hatırlanacaktır. Bugün milletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü, ülkemiz çok daha itibarlıdır. 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde, 4 Ağustos 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediklerini hiç ama hiç unutmayacağız;

“Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini püskürttük. Bunu işte o akşam çağrımıza uyan milletimizle beraber yaptık. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diye; elhamdülillah millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı. Bir anda hepsi meydanlara, hava limanlarına doldu, doluştu. Ama bir farkı vardı. Neydi? Bizim milletimiz tankların altına yattı, F-16’lardan F-4’lerden kaçmadı, helikopterlerin o

mermilerine karşı göğsünü siper etti. Şairin ‘Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın’ dediği gibi; benim milletim göğsünü siper etti ve bu hayâsızca akını püskürttü. Çünkü onun istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı, bunu yaptı.”

Temennim odur ki, Allah, bir kez daha bizlere o günleri yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.

Editör: Haber Merkezi