2021 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Olağan meclis Toplantısı'nda Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Mithatpaşa Garı'nın yıkılması ve tam karşısına yeni bir bina yapılması teklifi oylanmıştı.

Geçen süre zarfında planlamalar belli olmuş ve bu ay Ekim ayında yapılan Büyükşehir Belediyesi Olağan meclis Toplantısı'nda Ekrem Yüce, bu konuyu tekrar gündeme getirmişti.

TRAFİK BÜYÜK ORANDA RAHATLAYACAK

Sakarya nüfusunun artması ile artan trafik yoğunluğu ile ilgili çözümler üretilmeye devam ediyor. Mithatpaşa Garı'nın olduğu bölgede demir yolu ulaşımı nedeniyle Milli Egemenlik Caddesi'nde ulaşım 'S' çiziyor. Uzmanlar Mithatpaşa Garı'nın taşınması ile trafiğin çok büyük oranda rahatlayacağını ifade ettiler. Konu ile ilgili planlamalarda da sona gelindi.

BİR AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKACAK
Planlamada artık son hazırlıklar yapılırken Mithatpaşa Garı'nın taşınması ile alakalı bir ay içinde ihaleye çıkılacağı öğrenildi. 

1899 YILINDA OSMANLI DEVLETİ ZAMANINDA YAPILMIŞ
Arifiye – Adapazarı şube demiryolu hattı üzerinde yer alan istasyon, Chemins de Fer Ottomans d'Anatolie / Osmanlı Anadolu Demiryolları (CFOA) Şirketi tarafından Osmanlı Anadolu Demiryolları hattı için inşa edilerek 1 Kasım 1899 tarihinde hizmete girmiştir.[1] İstasyon, 1977 – 2012 yılları arasında Haydarpaşa – Adapazarı Bölgesel Treni'ne (Adapazarı Ekspresi) ve 2013 – 2016 yılları arasında Adaray'a hizmet vermiştir.[2][3] 2015 yılından bu yana ise Adapazarı - Gebze Bölgesel Treni (Ada Ekspresi)'ne hizmet vermektedir.

İstasyonun yanında TÜVASAŞ'ın vagon fabrikası yer almaktadır. halk54

Editör: Haber Merkezi