Pazar günü çekişmeli geçen voleybol maçı seyrettik. Generali Sigortanın rakibi Edremit Belediye Altınok Spor grubunun en iddialı takımlarından da biri.

İki takım da hızlı başladı. Sayılar kafa kafaya gitti ama takımımız eline geçen fırsatı kaçırmayıp ilk seti almasını bilen takım oldu. Heyecanlı set oldu ve takımımız moralde kazandı.

İkinci sette de aynı sahneler yaşandı. Generali Sigortalı oyuncular ele geçen fırsatı rakibine kaptırınca rakip takım da morallenmiş oldu. Oyunu kazanacak son sayılar alınamayınca set sonucuna da etki etti.

Diğer setlere bakıldığında rakip takımın sayıları almadaki ustalıklarını seyrettik. Rakip Edremit Belediye sporcularının daha uzun sporculardan oluşması onları avantajlı duruma soktu. Bloklarda takımımıza oranla daha başarılı olup sayıları hanelerine yazdılar.

Rakip yenilmeyecek bir rakip değildi ama sporcularımız avantajları iyi kullanamayınca sevinen takım misafir takım oldu. Onlar Generali Sigortanın böyle dişli çıkabileceğini hesap bile etmemişler.

Generali Sigorta kız takımımız şehrimiz için bulunmaz bir nimet. Voleybol seyircisinin daha fazla olması takıma daha çok güç katar. Voleybol çok nezih bir spor, onun için bu spor daha çok destek görmeli.

Voleybolun kendine has ciddi kuralları var bunlar çok muntazam uygulanıyor. Herhangi bir olumsuzluğa asla prim verilmiyor. Hakemler adil maç yönetti ve oyun da centilmence sonuçlandı.

Daha az hatalı oyun bloklarda başarılı olma ve servislerin daha dikkatli kullanılması şart. Yumuşak avlama pasları pek olumlu sonuçlar vermedi. Rakip bunlardan faydalanmasını iyi bilerek galibiyete ulaştı.

Voleybolun böyle güzel durumlara gelmesinde Fethi Ayav ve yönetici arkadaşlarının da payları büyüktür. Ciddi bir şekilde uğraş verdiler. Bu arada çok önemli hakemlerimiz de yetişti. Lig uzun maraton, kaybolan bir durum yok.