EPDK kararına göre 3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları için sosyal mesafe kuralına uymak adına sayaç okuma yapılmayacak, abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecekti.

Bu alınan karar ve uygulama noktasında ayrışma var gibi

Gelen faturalar çok yüksek öyle ki havaların ısındığı bu dönemlerde yüksek faturalar geliyor.

Örneğin daire Nisan ayında boş kaldı kiracı içerisinden çıktı enerji abonelikleri açık, yüksek oranda fatura geliyor.

Faturayı dağıtan firma sayacı okuyamaz mı ?

Kıyaslama yolu ile kesilen faturalar bazı yerlerde konutlara şirketlerin personeli tarafından dağıtılıyor. Dağıtım yapan kişi konuta girişine kadar gelebiliyor ise sayacı da okuyabilir.

Bu alınan karar Tüketici lehine mi oldu ? Yoksa Enerji şirketlerinin lehine mi oldu ? Tartışılır.

Değişeceğiz , mecburuz..

Yeni ekosistemle, çok sayıda insan işini kaybedecek, işletmeler kapanacak, birçok sektör ekonomiden çıkacak, yeni bir iş yapma kültürü egemen olacak. İnsanlar yeni dönemde harcamalarını en temel ihtiyaçlarını gidermek üzerine yapacak. Gelecekte en çok değişecek sektörlerin başında gayrimenkul ve turizm sektörlerinin olacağı tahmin ediliyor.

Gayrimenkulün yatırım aracı olmaktan çıktığı günümüzde, tüketiciler bundan sonra sadece kullanma amaçlı emlak alımları gerçekleştirecek. Yeni dönemde ‘ikinci konut’ taleplerinde büyük oranda düşüşler yaşanacak, sabit ve orta gelir gurubuna yönelik konut satışlarında azalmalar olacak. Alıcıların azalacağı, stokların daha da artacağı döngüsel ekonomide klasik satış yöntemleri işlevlerini yitirecek. 

Bu sisteme uyum sağlayan vizyoner inşaat  ve gayrimenkul firmaları süreci en az hasarla atlatıp yeni dönemde güçlü kalacak. İnşaat sektörü her ne kadar yeniliklere mesafeli yaklaşıyor gibi görünse de ekonomideki zafiyetleri, hassasiyetleri ve mecburiyetleri görerek, dönüşüme uyum sağlayacak ve çağdaş yöntemler bu sektörlerde kullanılacak. 

Bu tünelin bir çıkışı bulunuyor ve ışığı gören  firmalar avantajlı olacak. 

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..