Bir fotoğraf karesi neler ifade ediyor, bizde yarattığı heyecana bakınız!

Geçtiğimiz günlerde iktidar partisi temsilcileri bir eksikle Savunma Bakanı ziyareti yerel basına servis edildi, şehirde dehşet heyecan uyandırdı!

İl Başkanının eksik olduğu fotoğraf karesi Savunma Bakanı Fikri Işık’ın makamında. Kimler vardı makamda Bakan başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı ve iktidara mensup beş milletvekili!

Ziyaretin konusu ise şehir merkezlerinde kalan askeri alanların şehir dışına  taşınması ve bu alanların kullanıma sokulması!

 Konusundan ziyade ziyaretin katılımcıları ve bir arada olmaları haber değeri taşıyordu! Uzunca zamandır iktidar temsilcilerini bir arada görmek, hele bir de şehrin bir sorunu ile ilgili bir arada görmek nerede ise imkansızdı!

Bu ziyaret imkansızı başarmışa benziyor o da eksik! İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın ziyaret patronluğu yok ise ziyaret hem eksiktir hem de sağlıklı sonuç vermez!

Siyasi partiler protokol kuralına ve geleneğine göre genel başkanları İl’lerde hiç kuşku yok ki İl Başkanları temsil eder!

Onun içindir ki usul adına da eksikten söz edilebilir!

Kılıç niçin yoktu, ziyaret niçin doğru ve eksiksiz planlanamadı onu bilemiyorum!

Bu hususta çok fazla ortalığı meşgul eden ise iktidar temsilcilerinin yaşadıkları iç çekişmenin her şeyin önüne geçtiği hususu!

Milletvekilleri kendi aralarında iki farklı gruba bölünmüş! Şaban Dişli’nin ekibi Ayhan Sefer  Üstün’ün ekibi diye de bloklaşmalar oluşmuş!

Bu bilginin kaynağı, şehrin siyaset merkezleri hatta bazı medya temsilcilikleri! İtiraz gelmediğine, yalanlama ihtiyacı duyulmadığına göre bize de habere inanmak düşüyor!

Onun içindir ki böylesi fotoğraf karesi servis edilince, önce şaşkınlık ardından fotoğrafın altını haberlerle doldurma çabası! Şehirde var olan tüm eksikliklerin giderileceği, merkezi bütçeden yatırım sağanağına tutulacağımız beklentisi!

Öncelikli bizi heyecanlandıran kısmı iktidar milletvekilleri savaş baltalarını kuma gömmüş, yatırım peşine düşmüşler!

Hal böyle olunca da, bize de mutlu olmak ve hayal kurmak düşüyor!

Kaybedilen zamana hayıflanmak, üzülmemek elde değil!

Seçimden kalma birçok vaat sırasını bekliyor, şehre dair yaşamsal sorunları sıralarsak satırlarımız yetersiz kalır!

Yaşam kalitemiz hangi sıralarda bulunduğu, Kamunun resmi kurumlarının paylaşımlarından anlaşılmakta!

İçinde bulunduğumuz Marmara Bölgesinin en geri kalmış İl’i olma gerçeğini bir türlü değiştiremiyoruz!

Bunlarla yaşamayı hak ediyor muyuz, o başka tartışma konusu!

Sorunlarla yaşama zorunluluğumuz ise iktidar mensuplarının kendi geleceklerini tayin etmek üzere verdikleri, çekişme ve mücadelenin sonudur!

[email protected]