Bu seçim dönemine ilişkin kent meydanı son konuğunu ağırladı. İyi Parti genel başkanı Meral Akşener bayramın 2nci günü ve yağmurlu bir havada mitingini düzenledi.

                İyi parti Sakarya da sanırım tam anlamıyla aradığını ya da beklediğini bulamadı.

                Partinin kuruluşundan itibaren Sakarya örgütlenmede yaşanan sorunların, aday belirlenmesinde de yaşandığı miting alanına yansıdığı kanaatini belirtmek haksızlık olmaz sanırım.

                Meral Akşener miting alanına ilan edilenden yaklaşık bir saat gecikmeli geldi, o ana kadar alan beklenilen kalabalığı oluşturamadı.

                Akşener’in kürsüye çıkmasıyla birlikte, yoğun yağış alanda kısmi boşalmalara yol açtı. Kent meydanında göze çarpan ise kadın sayısının fazlalığıydı.

                Yine göze çarpan ayrıntı ise İyi Parti kuruluşunda görev alan yönetim kadrolarının alanda olmadığı, sanırım aday belirleme sürecinde yaşanan kırgınlıkların önüne geçilememiş.

                Hep bu tarafıyla da merak konusuydu, alanın vereceği mesaj beklentilere ne denli karşılık verecek sonuçların tayininde alacağı rol!

                Milletvekili aday belirlenme sürecinden itibaren rahatsızlık her listeler üzerinde oluştu! Listesinden memnun olan partiliye rastlamak nerede ise imkânsız, herkesin bir itirazı vardı.

                Böylesi olumsuz koşullar altında düzenlenen mitingler, seçim sonuçlarına ilişkin tahmin belirtmek adına ipuçları verir mi diye ilgiyle takip ettik alanları.

                Sırasıyla ilk mitingi AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenledi, geçmiş mitinglerin çok uzağında kaldı. Beklenilen kalabalık ve coşku yakalanamadı.

                Liste tepkisinin alanı etkilediğine dair yaygın görüş paylaşılmakta, bu durumun sandığa nasıl yansıyacağı merak konusu…

                Ardından CHP adayı Muharrem İnce’nin mitingine tanıklık ettik. Bugüne kadar CHP bu denli kalabalık ve coşkulu miting düzenlememişti. Sanırım CHP’li örgütlerinde böylesi bir kalabalık miting beklentisi yoktu, alanın coşkusu sandığa yansır mı ya da ne denli yansır…

                MHP Cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı, sergilediği tutum partili tabanda tepkili karşılandı. Listeler üzerinde kısmi memnuniyetsizlik hâkim, mitingde düzenlemediler! Sandığa ne yansır…

                Bu dönemin en rahat partisi sanırım Saadet Partisi, milletvekili listesi tepki oluşturmayan ve seçim kampanyasını da etkili kullanan parti konumunda. Farklı kampanya yürütüyorlar, Kent Meydanı mitingi düzenlemediler, salon toplantılarıyla kitlelere ulaşma yolunu seçtiler. Sandıkta ki karşılığı ne olur…

                Kent meydanı bugüne kadar her seçim dönemi için kanaat belirtmek adına önemli belirleyendi ancak bu seçim dönemi geçmiş dönemlerin çok farklı seyrediyor.

                Yurttaş kanaat belirtmekte oldukça sessiz, benzeri tutumu anket firmalarının paylaşımlarında da görülmekte.

                Dolayısıyla Sakarya da kim ne kadar oy alır, milletvekili dağılımı nasıl olur tahmininde bulunmak oldukça güç.

                Kim ne ektiyse onu biçecek!                                                                        

[email protected]