Hükümet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek başvuruları kapsamını genişletti. Bu çerçeve ev hanımlarına 1100 TL destek ödeme süreci başlatıldı. Ev hanımları için sosyal yardım başvuruları, TC kimlik numarasının son hanesine göre e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dar gelirli ailelere yardım için ev hanımlarına aylık 1.100 TL ödeyeceğini duyurdu. Devlet, PTT aracılığıyla aylık 500 ile 1100 arasında ödeme yapıyor. Bu ödemeler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na aylık olarak yapılmaktadır.

Kadınlara devletten yeni destek Her ev hanımı ayda 500-1100 TL alacak. Hemen e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Bu ödemeler, Bakanlığın koyduğu çeşitli şartlara tabidir ve yerine getirilmesi gerekir. Bu koşullardan en önemlilerinden biri çocuk annesi olmak ve sigortasız olmaktır.

SİGORTASIZ ANNELER İÇİN 1100 TL

 Sosyal güvencesi olmayan çocuğu olan ev hanımlarına destek devam edecek. Valiler, kaymakamlar ve yerel yönetimler tarafından sağlanan bu desteklere gıda, giyim, ticari mal, yakıt vb. yardımlar da dahildir.

İşi olmayan ve sosyal sigorta kapsamına girmeyen ev hanımlarının yetkili kurum veya kuruluşla iletişime geçerek form doldurmaları veya e-devlet sisteminden giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

T.C kimlik numarasının son rakamına göre başvurular şöyle gerçekleştiriliyor:

TC numarası 0 ile bitenler Pazartesi günü,

TC numarası 2 ile bitenler Salı günü

TC numarası 4 ile bitenler Çarşamba günü

TC numarası 6 ile bitenler Perşembe günü

TC numarası 8 ile bitenler Cuma günü

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURUN PARANIZ HESABINIZA YATSIN

e-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra " Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" sekmesine gidin ve sayfanın içindeki ’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’’ butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda yer alan bilgileri eksiksiz doldurun ve “Başvur” kısmına tıklayın.

EV HANIMLARI 1100 TL DESTEK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

T.C vatandaşı olmak

Herhangi bir işte çalışılmaması veya bir yerden gelirinin olmaması

Sosyal bir güvencesinin olmaması

Hane geliri olarak devletin öngördüğü muhtaçlık sınırının altında yaşanması

Çocuk sahibi olunması

Editör: Haber Merkezi