Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu ‘’ Neden raylı sisteme geçmiyoruz anlamış dağilim bölgede tramvay yapmayan ,raylı sisteme geçmeyen tek yer burası ‘’ demiş.

Dahası var, mevcut raylarını kullanmayan treni merkezden uzaklaştıran bölgede tek olmanın ötesinde ülkede de sanırım tek olma özelliği taşıyoruzdur.

119 yıl önce yeri belirlenmiş gar binası ve trenin şehir merkezine gelişi sonlandırıldı.Böylesi bir gelişme örneklerine rastlanacak türden değil onun içindir ki bölgesel özelliğin ötesinde bir yerimiz var.

Etçioğlu niçin raylı sisteme geçilmediğini anlamadığını sorguluyor.Mevcut rayların yok sayılmasını trenin şehir merkezinden niçin uzaklaştırıldığını öncelikle anlamış olalım raylı sistemi sonra sorgularız.

Gelişmişliğin en önemli kriterlerindendir toplu taşıma sistemi.Bir İl’in gelişmişliğinin en temel göstergesidir toplu taşıma araçları.

Aynı zamanda şehirlerin estetiğidir toplu taşıma araçları ve sistemi.

Bu İl’de manzara hepimizin malumu , kimin elinde ne araç varsa toplu taşımanın parçası olmuş!

Şehir içi trafiğin kabusudur toplu taşıma araçları .1994 yerel 2002’de genel iktidar olan anlayış bu sorunu bir türlü görmedi , göremedi!

Oysa ki her fırsatta ülkeye çağ atlattıklarını anlatanlar , çağın gereğinin ne olduğunu bilmediğini sanıyorum.

Moderniteyi  doğru tanımlayamadıkları için kuşkusuz beklentilerde farklı olmak durumunda.

Değişen küresel etkenlerin belirlediği , ortaya çıkardığı toplu taşıma türüdür raylı sistem bu gerçeği iktidar bir türlü göremedi.

Etçioğlu bölgede raylı sisteme geçmeyen tek İl olduğumuzun altını çizmiş.

Dönem dönem tüm kamusal yatırımlar kalemleri komşu İl’ler ile kıyaslanarak  açıklasın çağrısında bulunduk bugüne kadar karşılık bulmadı bu çağrımız!

Etçioğlu ilk fırsatta böylesi bir çağrıda bulunsun.Merkezi bütçeden AKP İktidarında bu İl’e yapılan  yatırımların komşu İl’lerle kıyaslanarak açıklanması…!

Tek geri kalmışlığımızın raylı sistem olmadığını böylelikle görmüş oluruz.

Bölgenin en geri kalmış İl’i olduğumuz gerçeği kamunun paylaştığı verilerden anlaşılmakta.

Umarım Etçioğlu böyle bir talepte bulunur iktidar temsilcileri de bu talebe karşılık verir .

İktidar bu İl’de muhalefeti temsilcilerinin de olduğunun bu sayede farkına varmış olur ,belkide bu durum kazanım olur!