Ağırıma gidiyor doğrusu Irak veya Suriye’de bilmem kimin uçakları falan şehri bombalıyor. Adamların sokak lambaları bombalanırken bile yanıyor. Sönmüyorlar. Bizlerde şükür harp yok darp yok günde bilmem kaç defa elektrikler kesiliyor. Hem ne kesinti kesilmesi ile gelmesi bazen beş saniye. Bazen dakikalar. Sorumlusu vardır elbette fakat kimsenin üstlendiği veya özür dilediği yok. Kesinti olacağını haber veren hiç yok.

Benim evdeki kombinin kartarı pert oldu. Sorumlusu var mı yok.

Bedelini ödeyen var mı? Yok. O sırada dalgalanma var mıydı? Yok muydu? Bana ne niye takip edeyim.

Bedel ödeyen var mı? Var. Aboneler. Sorumlular kim? Bilinmiyor. En azından ben bilmiyorum. Sapanca Kırkpınar’ı yazıyorum. Diğer yerlerde durum nedir? Bilmiyorum. Yirmi yıldır burada durum bu. Bir santim bile değişmedi. Bana göre aklına esen istediği gibi elektrik kesintisi yapabilir. Çünkü cezai veya maddi zarara uğrayan vatandaş. Onlara kalan özür. O da bedava.

Sizler borcunuzu ödemediğiniz zaman hemen elektrik kesilir. Açma parasını almadan kesilen elektriğin açılması mümkün değil.

İnanın ağrıma gidiyor. Adamların tepesine bomba yağıyor. Sokak lambaları yanıyor. Olacak şey değil. Yaptıkları ile bize kötü örnek oluyor. Bana göre böyle.

Büyükşehir asfalt dökeceği yerlerdeki asfaltı kazıdı. Toz olmasın diye Sapanca Belediyesi bütün gün suluyor. Sağ olsunlar. Asfaltı dökecek büyükşehir meydanda yok. Niye kazıdınız o zaman? Unutmasınlar ki yapmaları gerekirken yapılmayan her şey onları halktan önce seçenlere fatura ediliyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanını buralarda hiç görmedim.
Bekliyoruz. Ya kendilerini veya eserlerini.