Bir birliktelikte kaybetme korkusu yaşıyorsanız karşınızdaki insanın üzerine gitmeye başlarsınız. Yoğun ilgi göstermeye, devamlı arayıp sormaya, darlamaya, peşinden hiç ayrılmamaya, karşılığını alamayınca da karşı tarafa sürekli baskı yapmaya başlarsınız. Aynı şekilde yoğun ilgi, yoğun duygu beklentisi içine girersiniz ve taleplerde bulunursunuz. Bu karşı tarafı fazlasıyla bunaltır. Hele ki bağımsızlığına düşkün olan erkekleri…

Erkekler bunaldıkları zaman sizi önemsememeye, sizden bir adım uzak durmaya, arayıp sormamaya, ilgi göstermemeye, karşı tarafa sınır çizmeye başlarlar. Daha da üzerinde baskı oluşursa öfke krizine girip yersiz iniş çıkış yaparlar.

Bir birliktelikte kendini dengeye almak önemlidir. Karşı taraf size soğuk davranıyorsa, sizi kırıyorsa kaybetme korkusuna kapılmak yerine ona kaybetme korkusunu yaşatmalı, geri çekilmelisiniz. Zamanında çizdiğiniz sınırlar sizin değerinizi artırır ve karşınızdaki kişinin kendine gelip size ilgisinin uyanmasını sağlar.

Ya kaybedersem, ya onun gibisini bulamazsam diyerek bulunduğunuz yerde beklerseniz daha çok kaybedersiniz. Biraz geri çekilmek ilişkilerde farkındalığı açmak için mühim bir etkendir.

İlgisi azsa fazla ilgi gösterme, uzun uzun mesajlar yazıp kafa patlatma, arayıp sormuyorsa devamlı arama, görüşmek istemiyorsa görüşelim diye sürekli baskı yapma. Sadece bekle. Kendini salma da…

Bir erkek sizi hiç arayıp sormuyorsa, ilgilenmiyorsa, mesaj atmıyorsa, vakit ayırmıyorsa, konuşmak istemiyor soğuk davranıyorsa aynı davranışları sizden de bekliyordur. Aramayın, sormayın, üzerine düşmeyin, mesajlara boğmayın, sevgi sözcükleri söyleyip durmayın. Rahat bırakın ve onun faaliyet göstermesini bekleyin.

Kadınlarda durum bunun tam aksidir. Kadın arayıp sormuyorsa, sizinle ilgilenmeyip mesaj atmıyorsa muhtemelen surat yapıp trip atıyordur. Bu da erkekle kadın arasındaki gözle görülür farklardan biridir.

Böyle durumlarda aradaki bağın kopmaması için çiftlerin birbirlerinin çekim alanlarına tekrar girmeleri şarttır. Bu da karşı tarafa farkındalık sağlamakla mümkündür. Ona müsaade edin. Kendinizi salmak yerine, güçlü duruşunuzu ve onsuz da yaşayabileceğinizi ona gösterin. Fakat aradaki bağı tamamen kopararak, onu ezerek değil. Sadece çekim alanına girip sizi tekrar fark etmesini sağlayarak. Diğer türlüsü karşı tarafın size bakış açısını değiştirebilir hatta sizden daha da uzaklaşmasına sebebiyet verir. Aşırıya kaçmamak önemlidir.

Sevgilerimle…