İktidar bugüne kadar bu şehire dair hangi sözünü yerine getirdi ki bunu da getirsin!

Hatırlayınız son genel seçimler öncesi Emeklileri konut sahibi yapabilmek adına CHP seçim bildirgesinde Emeklilere ucuz konut adı altında taahhütte bulundu!

AKP   bu fırsatı kaçırır mı, bunun altında kalır mı derhal bir fazlası vererek emeklilere CHP ‘nin önerisini gölge de bırakacak taahhütte bulundu! Dönemin Başkanı Ahmet Davutoğlu bu öneriyi her fırsatta dile getirdi!

AKP ‘nin seçim beyannamesini inceleyenler görecektir ilk yüz günde, ilk bir yılda yapılacaklar diye tasnifte yapmışlardı!

Kamuda çalışan taşeron işçiye kadro sözü de ilk yüz gün içinde yer almıştı, bu taahhüdü de CHP’nin seçim bildirgesinden kopya yapmışlardı!

Tam olarak seçimlerin üzerinden bir yıl geçti taşerona kadro başta olmak üzere hiçbir taahhüt yerine getirilmedi!

Bu örnekten sonra yine kendi konumuza dönelim! Emekliye ucuz ev seçim yatırımı gecikmeli ve kısmen hayata geçirilecek gibi ..!

TOKİ hangi illere konut yapılacağı açıklamasını yaptı biz her zaman olduğu gibi bu yatırımdan da pay alamıyoruz!

Hatırlatmada fayda görüyorum, Sağlık Bakanlığının bin yataklı hastane yatırım projeleri açıklandığında da bizim İl’imiz yoktu!

Merkezi bütçe ile yapılacak hiçbir önemli yatırımdan pay alamadığımız artık ezberimiz olduğu gibi, kabulümüz haline de dönüştü!

Yatırım fakiri olmamıza yurttaşın itirazı olmadığı için iktidar milletvekilleri de durumdan rahatsız değil!

TOKİ yatırım İl’lerini sanırım o İl’in siyasal gücüne göre belirliyor! Kriter emeklilik sayısı üzerinde olsa yatırımdan pay biz de alabilirdik!Alabilirdik çünkü Sakarya da ucuz konut için TOKİ’ye müracaat 10 bine yaklaştığından söz ediliyor!Azımsanamayacak sayıda beklenti oluşmuş!

Eksik olan siyasi iradenin üzerine düşen Emeklilere yeni taahhütlerde bulunarak durumu geçiştirmesidir!

Her yatırımda olduğu gibi yine bölge İl’leri bu yatırımdan payını alıyor, bize yine hüsran düşüyor!Komşu il iktidar milletvekillerinin kapısı aşındırılmalı,onlardan yardım alınmalı!

Bölge milletvekillerinin çabası ile emekli ucuz ev imkanına belki de erişilebilir! Ya da bizim emeklimiz komşu illere müracaat ile eve sahibi olabilirler!