SGK Köprülü kavşak nihai hizmete açıldı, ilan edildiği tarihi bir hayli süre geçse de önce çift yönlü açıldı ardından da tümden hizmete sunuldu. SGK bölgesinden gelip Ankara-İstanbul istikametine gidecekler için biraz karmaşık gibi görünse de kullanıldıkça alışılacaktır.

Umarım trafik akışına olumlu katkılar sağlar, bunu da zaman içerisinde göreceğiz. Kısa süre içerisinde bir tadilat ihtiyacı duymayız, TOPÇA Köprülü kavşağında yaşanan sorunlar yaşanmaz.

Neticede zamanında bitirilemeyen projelere alışkanlığımız var sayenizde. Yadırgama duygumuzu da terk edeli çok oldu.

Meselenin sevindirici tarafı geçte olsa hizmete açılmış olması, öncelikli bölge esnafı bir hayli mağdur edildi. Kısa sürede bitmesi düşünülen proje, imalatı esnasında sorunlar yaşandı, artan ekonomik maliyetlerin finansa edilmesinde yaşanan sorunlar, bitirilemeyecek diye endişe yaratmıştı. Malum hızlı değişen ekonomik koşullarda ki değişim, çöplenmeye terk edilecek bir proje daha diye düşündürmedi değil.

Unkapanı meydan projesi henüz bitirilemedi, bölge esnafının her gün haklı feryadı yaşanılan mağduriyet öyle anlaşılıyor ki yakın zamanda da bitmeyecek bir proje. Yüklenici firma ve belediye arasında yaşanan ekonomik kriz aşılamamışa benziyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, müteahhit firmanın fark istiyor olmasından dolayı projenin durdurulduğunu ilan etmişti, akıbet nedir henüz bilinmiyor. Öyle anlaşılıyor ki bölge esnaf mağduriyeti bir müddet daha yaşanmaya devam edecek.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, farklı dönemlerde bölge esnafının davetlisi olarak Unkapanı Meydan projesini yerinde incelemiş ve bölge esnafı ile birlikte Büyükşehir belediyeye çağrıda bulunmuştu. Esnafın mağduriyetine bir an evvel son verin, projeyi sonlandırın diye ancak bu güne kadar alınmış bir sonuç yok.

İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeni projelere başlanmasının imkânsız olduğu hatta başlanmış ve yarım olan projelerin bitirilmesinin imkânsız olduğu dönemlerden geçiyoruz. Ekonomik verilerin değil günler, saatler ile ifade edildiği ve üç haneli enflasyon rakamları ile tanıştığımız ağır ekonomik koşullardan geçiyoruz.

Yaşanılan ekonomik felaket için hükümet temsilcileri kendi aralarında, ortak ifade birliğini de varamadılar kimileri dış güçler kimileri ise dış güçlerle ilgisi olmadığını söylüyor, dolayısıyla ne olduğunu bilmiyoruz!!!

Bildiğimiz bir gerçek var ki her gelen gün geçmiş günleri aratacak, herhalde son yılların en büyük ekonomik sıkıntısını yaşıyoruz. Kolay aşılacağa da benzemiyor.

Cumhurbaşkanının kamuda tasarruf dönemi başlığıyla tasarruf yapılması yönündeki telkininden anlaşılacağı üzere, yeni yatırımlara başlanılmayacak belki de başlanılmış olan projelerde durdurulacak henüz bilemiyoruz.

Yani bizi zor günler bekliyor, onun içindir ki geçte olsa bitirilmiş olan SGK Köprülü kavşağın hizmete açılmış olması sevindirici. Unkapanı Meydan projesi ve başlanılması düşünülen 2016 yılından beri bekleyen AFA Kültür sitesi başta olmak üzere tüm yatırımlar uzunca yıllar bekleyeceğe benziyor.

Hayalini kurduğumuz hafif raylı sistem projesi ise bu gidişle hayalden öteye geçemeyecek, bu yüzyılın yatırımı da olamayacak. Belirlenen güzergâhlar, yapılan proje araştırmaları vs hepsi tozlu raflarda yerini alacak.

Hafriyat çalışmaları başlatılmış olan bin yataklı devlet hastane projesi umarım durdurulmaz, 2015 yılından itibaren sözü verilen, beklentisi her dönem sıcak ve diri tutulan hastane ekonomik krize feda edilmez.

Yaşanılan hasta yoğunluğu ve hasta yatak kapasite düşünülürse, her geçen gün daha da ağırlaşan tablolar ile karşılaşıyoruz ki yakın gelecek altından kalkılamaz bir boyuta varacağını gösteriyor. Onun içindir ki üzerinde fedakârlık edemeyeceğimiz bir haldir yeni hastane yatırımı.

Tadilatı devam eden Toyota Hastanesi de aynı durumda, bir an evvel yatırım tamamlanmalı. Eksik kalan kısımlar bitirilmeli, ekonomik krizin etkilediği bir proje gibi dursa da gereği yapılmalı. Acilen ihtiyaç duyulduğu sanırım hepimizin malumu.

Hafif raylı sistemle tanışmadığımız için, kültür sitesi eksikliğini unutturduğunuz için hayatımız da eksikmiş gibi durmuyorlar ancak hastane ve yaşanılan zorluklar düşünülürse feda edilmeyecek kadar önemli olduğunu görürsünüz.

Sözün özü tasarrufa ve ekonomik krize kurban vermeyelim, hastanelerimizi.